8 april 2019

KanonHelgMedAllaMinaHjärtan

 Godmorgon måndag!
Jag har haft en jättebra helg. I fredagskväll kraschlandade vi i varsitt soffhörn framför Let´s Dance. Rudolf somnade nog redan innan alla dansat klart medans jag höll ut till omröstningen.
På lördagen var jag till mamma en stund efter lunch, hon var tröttare än vanligt och orkade bara sitta uppe i ca 20 minuter. Jag pysslade lite i lägenheten som jag alltid gör. Vattnade blommorna, dammade där det behövdes (d.v.s överallt) städade toaletten, diskade, plockade in torr disk från diskställningen. Tänk att det verkar vara väldigt svårt för personalen att just plocka in disken i skåpen igen. Jag möts 9 gånger av 10 av ett överfullt diskställ. Slängde sopor, torkade rent i underskåpet där soppåsarna står.
Har lite svårt att förstå varför personalen inte torkar upp fläckarna direkt när dom spiller. Likaså  fläckarna på golvet eller rester av apodospåsarna brukar också hamna på golvet. Nu kanske någon blir provocerad och menar att jag skyller på personalen och ja, det gör jag jag också. Mamma kan absolut inte göra någonting, hon har fullt sjå att nätt och jämt hålla sig på benen och ta sig fram med rullatorn dom ynka metrarna från sängen till köksbordet. Med stor fallrisk kan tilläggas. Hon kan inte ens ta sig ett glas vatten själv, så omvårdnadsbehovet är stort.

På lördageftermiddagen kom Stella med sin fullpackade ryggsäck. Vi lekte, pysslade, skrev ord, spelade spel, städade och handlade lördagsgodis.
Hon har blivit så duktig på att skriva och skrev därför en inköpslista på saker hon önskade att jag ska köpa på Gekås i morgon.


Klänning, kassaapparat (heter det förresten kassapparat eller kassaapparat?) och pengar. Hon menar naturligtvis leksakspengar. Vi håller på för fullt att samla på oss tomma förpackningar av allehanda saker vi ska sälja i våran kommande affär i lekstugan. Jag diskar mjölkförpackningar, jag spar tomma tvättmedelspaket, medicinlådor och allt annat som är bra att ha i en affär.
Då är en kassaapparat och leksakspengar bra att ha,


Jag plockade fram lite gamla spel och pussel från både då jag var liten och då Emilie och Erika var små.
Barnalfapet gillade hon. Vi spelade inte på riktigt med la orden, ljudade och läste. Hon är duktig, kan många av bokstäverna.


 Hårmängden och lockarna är jag avis på ❤

För första gången kunde jag faktiskt sova när Stella sov bredvid mig. Kan bero på den tillfälliga (hoppas jag) hörselnedsättningen, Terracortril och fetvadd i båda öronen. Vi sov gott ända till 7.30. 


På söndagen kom resten av familjen. Alessia såg snabbt att dom dammiga glasdörrarna på uterummet behövdes åtgärdas och satte igång direkt. Är dock lite skeptiskt på slutresultatet.
Hon är så himla rolig denna lilla sötnos. Hon härmar ALLT Stella gör, älskar sin bästis Carlos och är alltid glad. Pratar hela tiden, igår hörde jag henne säga treordsmeningar flera gånger.


Dagens middag signerad Rudolf. Langos och lite friterade lökringar. Jädrar, vad vi åt! Var sjukt gott och alla imponerades av mästerkockens briljerande. Kaffe och glass till efterrätt sen var man tyst ett tag.

Idag händer det inte så mycket mer än att jag äntligen ska till frissan för färg och klipp. Tycker håret växt i en raketfart sen sist.
Sen ska jag väl packa lite...med betoning på lite. Vi ska bo två nätter på Gekås campingområde i Skogslängorna, vilket innebär att det är ett nybyggt radhus med hotellkänsla med bäddade sängar, handdukar och frukost. Perfekt! Behöver alltså bara packa tandborsten och ett par trosor då. Vi reser lätt...i alla fall på ditvägen hemresan blir betydligt tyngre är jag rädd för. Shit, vad kul vi ska ha! Älskar dessa små resor med dom bästa.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar