6 september 2019

SjukhusRöntgenMössOchFemåring



Hej hopp!
I måndags åkte vi tidigt på morgonen till Akademiska och det var tur det. Jag vill alltid åka tidigt, mycket tidigt dessutom. Vägarbeten, ombyggnad och förvirring inne på sjukhusområdet gjorde att jag till slut hann precis till mottagningen klockan 8.00 när jag hade tid. Dåligt skyltat var det också.
Typiskt att jag sedan ändå fick vänta i 40 minuter tills jag blev uppropad. Hade visst kommit ett olycksfall emellan.
Läkaren var jättebra men kunde inte i dagsläget operera/knipsa bort min lilla utväxt eftersom han tyckte att jag var så allergisk runt ögonen. Va? Allergisk? Nu är jag nästintill helt återställd då skulle du sett mig för två månader sedan. Fick utskrivet en starkare cortisonsalva som jag ska smörja med tills nästa besök. Bara att gilla läget alltså.

I tisdags var det Gustavs tur för ytterligare ett besök hos veterinären. Gustav är van nu och bryr sig inte så mycket när han undersöks. Men när veterinären klämde på vänster njure reagerade han ordentligt.
Röntgenbilderna visade lite suspekta fläckar på ena lungan och bredvid luftstrupen. Kan vara början till tumörtillväxt men högst oklart. Den ömmande njuren var något förstorad och sen hittades det ett musskelett i lilla magsäcken. Han orkar alltså att jaga möss fast han inte mår bra.
Nu avvaktar vi lite eftersom hostan av avtagit och han har börjat äta lite bättre. Men fortfarande sover han mycket. Vi håller koll och kommer såklart se till att han inte har ont eller blir sämre, då blir det ett återbesök igen.

Tre nätters jobb har jag också hunnit med. Tre nätter med mycket skratt och lagom med jobb. Var längesedan jag skrattade så mycket på jobbet, herregud vilka härliga arbetskompisar jag har. Stortrivs!

I morgon (eller idag förresten, klockan har ju passerat spöktimmen) fyller Stella 5 år, helt galet vad fort det gått. Hon är stora tjejen nu och jag har svårt att greppa att jag varit mormor i 5 härliga år. I morgon är det dags för kalas igen. Den här gången för mor och farföräldrar, moster, faster, kusiner och någon liten rar barnfamilj. Det bjuds på middag, tårta och paketöppning, längtar!

Men innan det blir festligheter framåt kvällskvisten har jag en del att fixa under dagen. Först luncha i Bålsta med min numera före detta arbetskompis Johanna (som jag saknar massor), handla, hälsa på mamma och hinna vila nacken lite.




Gustav Pettersson


Leia 
Facetimade med den här lilla ulltussen idag. En liten Bichon havanais på 11 veckor och med en nuvarande matchvikt på dryga 1,5 kilo. Så underbart söt och jag ska hälsa på henne kommande eller nästkommande vecka. Visst ser hon ut som en sådan där lurvig leksakshund med batterier?


Stella
 

Tror Stella kommer bli glad i morgon.

Nu är klockan över 1.00 och dags att hoppa i säng. Är inte det minsta trött eftersom jag sov till 14.30 idag. Jag gör ett försök men anar redan hur det kommer att gå.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar