24 september 2019

MormorÄrDetHärStan?



I går var en bra dag. Stella och jag var i stan och röjde runt. Hon var lite trött eftersom hon hade sovit dåligt natten innan. Vi bestämde att vi skulle åka ändå, hon sa att hon skulle orka. Och det gjorde hon också, inte det minsta gnäll på hela dagen. Däremot blev det en hel del vissling, hon har precis lärt sig att vissla. Både på in och utandning.
Vi började med att äta en liten lätt lunch på Mac Donalds, inte min favoritrestaurang men Stella fick bestämma. Det var hennes dag.
När vi satt där vid fönsterbordet och åt frågade hon: "Mormor, är det här stan?" Gullungen ❤
Sen shoppade vi lite kläder bl.a ett regnbågsfärgat skärp till hennes byxor, en mössa, en kofta med paljetter och en klänning. Kul att se henne vant scanna av klädavdelningen och jag märkte fort att det jag tyckte vad fint dissade hon.

Travade vidare mot leksaksaffären som alltid legat i hörnan där vid Drottninggatan. Nähä? Den fanns inte längre. Googlade och upptäckte att det inte fanns en endaste leksaksaffär i city. Jahapp! Det blev plan B, Åhlens. Tur att den fanns kvar på plan 2 i alla fall. Stella gick direkt fram till Barbiehyllan och tittade noga, valde och bestämde sig för den hon ville ha. Lite bokstavsstämplar blev det också.

Efter ett par timmar började det rycka i kaffetarmen och vi letade upp ett café som serverade dammsugare eller punschrullar som det egentligen heter. Det är Stellas favoriter!
Var väl in på ett par, tre stycken men alla utan dammsugare. Men till slut sa Stella att det gick bra med en kokosboll också (hon kallar chokladboll för kokosboll) och vi gick tillbaka till ett utav dom  vi tidigare varit på, ett med kokosbollar förstås.

När vi fikade var vi båda lite trötta och törstiga, det var ganska varmt och soligt ute och vi hade gått mycket. Kollade senare i appen och vi hade gått 11 744 steg = 7,6 km under dagen.
Frågade henne återigen om hon verkligen orkade äta på restaurang eller om hon ville åka hem istället eftersom tröttheten tilltog. Men hon ville till Pinchos och då hoppade vi på tunnelbanan och åkte mot Fridhemsplan.
Tänkte att vi kunde fortsätta vår shopping på Kungsholmen innan restaurangen öppnade 16.00 då vi hade vårt bord bokat.
"Mormor, är vi fortfarande i stan?" frågade hon och jag förklarade att det var vi, Stockholm är stort.

Sen plötsligt uppenbarades det en leksaksaffär mitt framför oss på Fleminggatan, vilken lycka. Blev lite mer bra-att-ha-saker och en present till Alessia, en bil...hon älskar bilar och vi enades om en rosa Cadillac.

På Pinchos var det folktomt, bara vi där första halvtimmen och vi fick vår mat och dryck blixtsnabbt.
Vi beställde in varsin färgglad drink också men dom gillade hon inte, hon föredrog vatten.
Stella beställde minipannkakor och vårrullar som hon åt med god aptit. Det blev flera vårrullebeställningar, 9 st åt hon och blev naturligtvis proppmätt.

Vi pratade om mycket under dagen. Bl.a om när man kommer till himlen (aktuellt ämne), fåglar, Sommarskuggan, Gustav som är sjuk och snart kanske får flytta till Micke i himlen, Olga?! Visade sig senare att Olga är Jogges farmor och som också är i himlen. Dom kommer ha superkul Olga och Micke sa Stella glatt. Sen lagar Olga så god mat också och det är ju toppen.

Andra ämnen som avhandlades var mycket om kroppen, blodet, artärer, hjärtat, jultomten, Nisse-Liten, Nisses bus förra julen, lillasyster, skavsår, killar!? och yrkesval. Stella ska tydligen ha tre jobb, hon ska bli en sådan som fixar naglar och smink, förskollärare och vad sjutton var det tredje? Minns faktiskt inte nu men tror det var lärare.

Guldstjärna till mig som inte gick eller åkte vilse en endaste gång. Allt gick som på räls.
När vi skulle åka hem ville hon åka med mig hem. "Tror du att Bubbis är vaken nu?" Stella ville så gärna öppna och leka med sin Barbie ensam en stund. Så vi hoppade på pendeln mot Bålsta och åkte hem till oss och lekte en stund innan Emilie kom för att hämta min bästa kompis.

"Mormor, är det här också stan?" sa hon på pendeln på väg hem. Lilla älsklingen ❤


Nu är vi på väg...mot stan!




 En visslande liten dam provar kläder på H&M
Fågelsången ljöd hela dagen.





Eftermiddagsfika, mums


Tidigt ute och vi vilar benen i solen med gravstenar i bakgrunden. Var tvungen att googla, gravstenar mitt i stan? Visade sig vara Mosaiska begravningsplatsen Aronsberg som ligger just på Alströmergatan. Kul utsikt dom har som bor granne ca 10 meter i från begravningsplatsen. Sitta på balkongen och titta ner på en ovårdad, igenväxt gravplats...usch.





Folktomt på Pinchos....


Mera mat ska hämtas......


Nöjd tjej med sin nyinköpta Barbie. 

Blev varm i hjärtat när Stella lutade sig tillbaka i stolen på Pinchos och sa: Tänk vilken fantastisk dag vi har haft mormor!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar