22 september 2019

StillsamHelg


Hej på er!

Har inte gjort så mycket i helgen mer än ätit väldigt gott och umgåtts med dom jag gillar mest. Har haft mer ont än vanligt i nacken så jag har försökt att tagit det lite lugnt, men det är svårt. Har svårt att ligga still och vila men ibland är man bara tvungen. Har fått en konstig smärta i vänster nacke/axel som strålar ut i hela armen...känns som den är bortdomnad emellanåt. Surt, irriterande, ledsamt och grinigt!

I fredags var Ingrid här och åt tillsammans med oss. Rudolf såg som alltid till att vi slapp gå hungriga från bordet. En liten underbart god kantarelltoast med pocherat ägg slängde han i hop i ett nafs och till varmrätt varsin lite lagom senig entrecoteskiva. Jag hade faktiskt tagit mig i kragen och gjort en potatisgratäng som smakade bra tillsammans med entrecoten, sallad och lite sås. Glömde dock baguetterna!
Rotade redan på förmiddagen runt i vinkylen och tog fram en flaska Brunello från den underbara vingården Nostra Vita i Montalcino som vi besökte i somras.
Gillar att gulliga farbrorn som äger vingården tillsammans med sina tre döttrar handmålar varje etikett på just dessa flaskor, hur fint?

I går var det dags för den årliga Höstfesten på båtklubben. Jag som inte var det minsta sugen på party och för den delen inte känner en endaste människa där slingrade mig smidigt ur anmälan. Rolf tog då istället med sig Niclas som även ha är medlem i klubben.
Jag ville mycket hellre äta middag med Ingrid hemma hos henne. Hennes mat är det godaste jag vet och man blir aldrig besviken och alltid proppmätt!

Till förrätt bjöds det på chevretoast på en fin liten färgglad tomat, lök och salladsbädd, sjukt gott! Och till varmrätt en salsicciapasta! Whaooo! En mycket god Aperol och ett lika gott italienskt rödvin serverades det till.
Kaffe, glass med hjortron åt vi i soffan medans vi tjattrade, pratade minnen och tittade på gamla foton. Jättekul!
Lånade senare Ingrids eller om det var Mickes cykel och hojade hem. Vågar fasen gå ensam där bakom Broskolan, i mörkret en lördagskväll.

Helt bedrövligt egentligen att man ska vara orolig att vistas ute på kvällarna! Jag är ju i och för sig orolig för det mesta men att cykla kändes bättre än att gå. Planen var att jag då kunde cykla ifrån eventuella rånare eller andra obehagliga typer. Jädrar vad jag cyklade och kul var det, måste fixa min cykel till nästa vår. Den måste servas och smörjas upp ordentligt,

Idag har jag inte gjort något alls mer än förmiddagsfikat med Ingrid, Rolf och Niclas här hemma. Var och fritog Carlos i Kungsängen. Stella hade bjudit in till 5-årskalas och jag tror det var ca 8 st jämnåriga kompisar som väntades anlända. Förstår vad livat det skulle bli, då hade Carlos det lugnare hos oss.

Nu ska jag strax sjunka ner i soffhörnet för lite tv-tittande. I morgon blir en kul dag! Stella och jag ska åka till stan för en "Stella-och-mormor-på-stan-dag". Vi ska shoppa, fika, promenera och äta middag på Pinchos. Hoppas Stella kommer gilla det.

Här kommer det bilder, huller och buller, hit och dit och fram och tillbaka:


             Handmålad etikett.                                                                     Godisätande med publik
                                                                                                    
 

Den lilla chevremackan
 MUMS!


Salsicciapasta
MUMS!


Katten då! Katten har glömt koden ❤



Rudolf har fått ny firmabil, lång som en SL-buss. 


Hittade lite gamla bilder på Rudolf och Micke. Det här är när vi var i Budapest för 9 år sedan. En kväll åt vi middag på en italiensk restaurang där man beställde pizza i centimeter. 40 cm vardera åt dom och sen drabbades Rudolf av matkoma av den värsta sorten och kunde knappt stå upprätt. Upptäckte också att han hade hår på huvudet, eller hår? lite fjun är väl en bättre benämning.

Tänk så många skratt och så mycket roligt vi har haft tillsammans ❤❤❤ saknar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar