1 september 2019

MatVännerFamiljKalasNyMånad


Hej September!
I morse steppade jag upp lite halvhurtigt 06.38! Bullbak stod på agendan. Stella hade beställt mormors goda kanelbullar till sitt kalas. Kalas nummer 1 av flera. När Alessia fyllde 2 år i juni bakade jag på en halvliter men dom bullarna tog slut fort. Alessia hade visst ätit 3 stycken, bra betyg med andra ord.
Så idag körde jag bullbak på en liter istället. Strax efter 9.00 var alla bullarna gräddade och jag satte igång med att garnera smörgåstårtan jag redan förberett i natt.
Vi ska fira Erika några dagar försent hemma hos Emilie i kväll och då föreslog jag smörgåstårta och bubbel. Det mottogs positivt av alla inblandade. Får bara inte glömma att rota fram någon flaska passande prosecco ur vinkylen. Kan lätt bli tråkig stämning annars...























I fredags hade jag bokat bord på Tabbouli. Jag ville bjuda Erika och Ingrid på födelsedagsmiddag. En något försenad sådan. Vi åt en 16 rätters avsmakningsmeny som var helt magisk. Till det delade vi på en flaska libanesisk rödvin. Allt var så gott och vi rullade därifrån med hyfsad matkoma.


Erika ville visa oss Ivar Los park som har en väldigt fin utsikt. Södermalm är för övrigt riktigt mysigt. Det picknickades i gräset medans vi tittade på utsikten och lokaliserade bl.a Stadshuset, Scandic Continental, något slags vatten och "någon" oklar båt.


Både kossor och hästar fanns att beskåda. Och sen lite vanliga lekparksleksaker. Fint ställe! Där skulle Alessia och Stella gilla att leka.

I går kväll blev det spontanmiddag här hemma. Inger och Niclas kom förbi och Rudolf fixade en smarrig grillmiddag åt oss. Älskar såna där spontana kvällar. Inte så noga, men tager vad man haver i kylskåpet, har trevligt och blir mätt på köpet.
Blev inte så sent och jag satte igång med smörgåstårtan så fort middagsdisken kommit in i diskmaskinen.

Lejondals Slott, där "Stjärnorna på slottet" spelades in i somras.
Spanar efter katten

Carlos kom och hälsade på oss idag. Lite lugnare för både honom och Stellas kalasgäster när han är här hos oss. Vi gick en liten promenad i värmen men det var tufft och flåsigt för honom. Resten av dagen höll vi oss i uterummet med AC´n på.

Nu har vi kommit hem från Emilie och vi har firat Erika med smörgåstårta och bubbel. Kaffe och överbliven god tårta från Stellas kalas.
Stella och Alessia var i högform och som alltid är det jättemysigt att få vara tillsammans hela familjen.

Lite trött nu, ska lägga mig snart och hoppas att jag kommer att sova bra i natt. I morgon ska jag vara på sjukhuset klockan 8.00 och förhoppningsvis göra en liten snabb, okomplicerad och enkel operation. Rudolf skjutsar mig eftersom jag är värdelös att hitta trots gps och andra nymodigheter. Vi ska till Uppsala Akademiska som ligger i "fel" landsting och det tar enligt Google Maps 51 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar