28 augusti 2019

BlåsljudSushiOchSaknad



Idag var det dags för ytterligare ett återbesök hos veterinären. Ett ultraljud på lilla hjärtat och sen uppföljning av tidigare besök.
Tänk att det känns som Gustav blivit lite van med det här med veterinärbesök. Han var så duktig! Förutom när blodtrycket skulle tas, då fräste han argt.
Ultraljudet visade som vi redan visste ett allvarligt blåsljud. Dessutom upptäckte dom båda veterinärerna att han var väldigt uttorkad och det beror troligtvis att njurarna inte fungerar som dom ska och det är därför han dricker extremt mycket numera.
Det togs sedan ett blodtryck som också var förhöjt och Gustav kommer få äta blodtryckssänkande resten av sitt kattliv.
Ett urinprov ville dom också ta och jag tänkte herregud hur ska det gå till? Men hur duktig var min lilla prins då? Han låg på sidan, jag höll bakbenen och en djurvårdare (heter det så?! djursyster?) höll frambenen medans Mirjam köttade in en kanyl rätt i buken där urinblåsan var. Sen fyllde hon sprutan med urin och vips så var urinprovet klart.
Det märks att Gustav inte riktigt är sig själv, han är väldigt lugn, sover mycket och dricker som sagt massor med vatten. Sen saknar han förstås sin fina styvpappa oerhört mycket ❤ det märks tydligt. Precis som vi saknar vår bästa vän ❤ ofattbart.

Provsvar ringer Mirjam om i morgon och jag betalade 4745:-, jihaaaj! Tack gode gud att Prinsen är försäkrad. Hur korkad är man om man inte försäkrar sina älsklingar? Oerhört ansvarslöst anser jag men inte alla. Att välja att inte söka vård när ens älskling är sjuk för man inte har råd, fy!
 
 I går stannade jag till vid vårt nyöppnade sushiställe och tog med mig lite smarrig lunch till Ingrid.
Sushi är väl ändå det godaste som finns? 
När jag körde in på hennes gata började bilen låta mer än vanligt och fasen vad surt när jag upptäckte att jag hade tappat avgasröret.
Ringde Owe direkt, "tvingade ut" honom som kom och fixade det tillfälligt så jag i alla fall kunde ta mig hem igen. Han fick kaffe och glass av Ingrid så han var nog nöjd. I morgon ska han fixa det ordentligt, men kul att åka runt i en bil som låter som en raggarbil.
 

Till sist en blombild, brukar var tradition så här års. Pelargonen i blomlådan är en endaste och det är hur många blommor som helst på den. Tänk vad gödningspinnar gör susen! Hängpetunian överst på Rudolfs hemsnickrade Ernststege är också bara en ynka planta. Älskar gödningspinnar!

Nu har jag två nätters jobb framför mig. Hoppas jag inte glömt allt nu när jag varit ledig i en vecka.
Dags att sova ett par timmar, hade svårt med sömnen i natt med. Många tankar som alltid i skallen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar