6 augusti 2019

ParadenMedToNorskeJenter


To veldig hyggelige norske sykepleiere på tur

Lördagens stora händelse var den årliga Prideparaden i stan. Anne, Inger och jag slog oss lösa och begav oss emot stora staden strax innan lunchtid.
Var mycket folk i rörelse och vi hade fått ett stalltips om att man skulle stå vid svampen på Stureplan. Där skulle man se hela paraden mycket bra. Annars har jag förr om åren stått vid Sergelrondellen och på lite andra ställen.
Vi var tidiga och hade turen att få ett ledigt bord på en trevlig uteservering på Stureplan och vi köpte oss varsin läskande drink.
En mycket god sådan skall tilläggas. Den innehöll fläder, loka, prosecco, mynta, jordgubbar och säkert något mer.


Paraden var lång, vi stod rätt upp och ner i 4 timmar och det kändes överallt i kroppen, ont! Som tur var stod vi på skuggsidan. Vilken härlig stämning det var och vi hade jättekul hela tiden trots avdomnade ben och fötter. På slutet blev vi både hungriga, törstiga och kissnödiga. Och stela!

Men självfallet fanns det något som störde oss, folk kan fan i mig inte bete sig.
Alla dessa i publiken som tar med sig sina hundar! Varför? Vad har hundar i detta skrålande publikhav att göra? Dunder, brak, smällare, hög musik, applåder, jubel, skrikande människor, höga motorljud, konfetti och vattensprutande brandbilar.
Vi såg en liten stackars sprattlande sönderstressad trubbnos till mops som matte hade fullt upp att försöka hålla i famnen när alla dundrande motorcyklar stannade upp precis där dom stod.
Till slut flyttade dåren på sig med hunden men var snart tillbaka igen. IDIOT! Sen alla dom som tar med sig hundar i paraden. Vissa, självklart fixar det men...varför? Tycker dom det är kul?  Miljöträning kanske. Jag har i alla fall svårt att tro att hundarna har något som helst utbyte av att deltaga i paraden.


Hungriga som vargar gick vi direkt till Eataly utan att passera gå. Som tur var fanns det ett bord till oss där med.  Se så glada den norska delegationen ser ut med händerna fulla med glas och pizzor i världsklass på tallriken.


För det var verkligen världsklass på pizzorna. Jag har varit på Eataly flera gånger men aldrig ätit pizza. Alla annat jag stoppat i mig där tidigare har varit helt fantastiskt gott!
Min pizza var en Prosciutto Funghi E Tartufo. Mozzarella, champinjoner, skinka, basilika och TRYFFEL. Älskar tryffel! Första gången jag åt en pizza bianco.
Ni ser ju själva, ingen himla flottig vanlig pizzeriapizza här inte. Alla tre fick kämpa för att få i sig härligheten......


Tog en liten sväng till Kungsträdgården där Stockholm Rainbow Weekend ägde rum. Lyssnade på lite musik, tittade på folk (Tore-Tv!) och tog oss ett glas rosé innan vi gick mot pendeln. Blev ganska kallt när solen försvann och det var skönt att komma hem.

På´t igen nästa år!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar