13 augusti 2019

SlitOchSläp



I helgen roade vi oss med att möblera om i uterummet. Inte en gång, inte två gånger utan många många gånger. Var ett himla släpande på möbler. Bort med dom gamla, antika, udda och ärvda stolarna som jag älskar och fram med dom nygamla mockastolarna som Rudolf råkade "hitta" i en slängahög på jobbet. Han och Pippi skulle vara ett bra team som sakletare.









Först provade vi med alla åtta stolarna så här. Blev alldeles för stort, trångt och övermöblerat.

Kunde som vanligt inte sova på natten, så jag klev upp vid 4.30 och möblerade om igen. 
Den här gången blev det så här. Fortfarande övermöblerat och trångt.


Gustav provade alla stolarna och gav med beröm godkänt


Till slut blev det så här. Bort med två av stolarna och bordet fyrkantigt igen, som förut.
Kom på att vi är som mest 7 personer varav två sitter på sina juniorstolar. Det här kan jag kanske möjligen vänja mig vid, men fortfarande inte helt nöjd. Längtar en smula efter mina gamla omaka vingliga stolar....


Fast dom är sköna att sitta i som tur är


Annars idag har jag varit hos lilla mor. Torkade golvet i köket och vispade rent i toastolen som jag alltid gör. Fattar inte hur svårt det ska vara för personalen, dom måste väl ändå se hur skitigt det är?
Dessutom låg det två Apodos-påsar från i går i medicinskåpet, personalen hade glömt. GLÖMT? Det händer ett par gånger i veckan minst att dom glömmer, tycker det är allvarligt och jag ska återigen ta det med ansvarig. Man är insatt på mediciner av en anledning och då ska dom självfallet tas också.

Hon äter knappt någonting, gillar inte matlådorna. Och jag förstår henne, ser fasen inte aptitligt ut.
Hon längtade efter blodpudding med lingonsylt så jag kilade ner på Ica och köpte det. Stekte upp ett par skivor och la på två tallrikar. Skrev en lapp med tydlig anvisning: Värm i mikron några minuter och servera lingonsylten KALL bredvid.
Får vi se hur det går, oftast körs all mat på full effekt ett par minuter. Även mat som skall ätas kall...blir galen!

Tackåhej! Nu blir det middag snart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar