25 augusti 2019

UppOchNerVeckaMenMestNer



En vecka sen sist, ska försöka sammanfatta lite kort vad jag haft för mig. I dagsläget har jag inte den minsta lust att försöka få till ett inlägg men bloggen är min dagbok och jag vill gärna skriva av mig och lägga in bilder för framtida bruk. Det är så kul att ha något att titta tillbaka på och sen även som lite minnesträning när man blir äldre, äldre? det är jag redan men ännu äldre då.

Mina två första introdagar gick toppen, vilket gäng jag hamnat hos! Otroligt glada, vänliga och gulliga. Kände mig fantastiskt välkommen och jag hälsades välkommen med kramar av allihopa. Känns bra och jag trivs redan. Var samma mottagande och känsla på P också förresten, jag måste vara oerhört populär.....(ironi? eller kanske inte)
Jobbet då? Superkul men mycket kvar att lära. Nycklar, portkoder, Carelock, lokaler, telefoner, samtal, bilar, papper m.m. Tur att det finns GPS, hittar inte ett smack i Bålsta.

Resten av veckan blev lugn, sorgsen och ledsam. Har faktiskt inte gjort så mycket mer än att hämtat småtrollen från förskolan en dag och försökt funnits till för min bästa vän ❤

Alessia sov över hos oss i fredags, hon är liiite väl morgonpigg lilla damen (det var hennes mor också så inga konstigheter) Gullfisan vaknade 04.20 och ville börja dagen med att äta "pips" d.v.s gårdagskvällen rester av fredagsmysets chips. Jag gömde snabbt undan påsen. Frukost klockan 5.00 och klockan 8.00 var vi i lekparken och vid 9.30 gräddade vi pannkakor till lunch. Det gäller att utnyttja dagen.
Efter det blev hon trött och jag gjorde allt för att få henne att sova men hon tvärvägrade och ville gråtandes "vila hemma". Rudolf körde henne hem och jag somnade per omgående. Kände mig som en dålig mormor när jag frågade Alessia om det inte var roligt hos mormor och morfar och hon svarade nej medans hon satte på sig skorna och vinkade hej då. Lilla älsklingen!


I går kväll kom Ingrid över på lite plockmat. Gustav var laddad när han märkte att det ställdes en skål räkor på bordet.
Som alltid hade vi en trevlig men lite annorlunda kväll tillsammans.




 Tre galna tjejer och så jag ❤



















Idag följde jag med Emilie och alla tre barnen till Wenngarn där det var bakluckeloppis. Vädret visade sig från sin bästa sida, solsken och jättevarmt. Wenngarn! Mitt före detta älsklingsställe som senaste året har havererat totalt. Standarden är långt i från deras storhetsdagar för ett par år sedan då vi hängde där jämt.  Sorgligt att se hur dåligt skött anläggningen är numera. Mycket är nerlagt och mer blir det, tydligen ska Dammstugan slå igen inom kort också. Vackra slottet har gått från att vara ett Öppet Slott till ett igenbommat i alla fall vissa tider. Och när det är öppet kostar det inträde.  Den tidigare vackra slottsträdgården är numera en förväxt slottsträdgård som inte får den omsorg som en slottsträdgård kräver.
Överfulla papperskorgar, trasiga staket, igenvuxna grönområden och mycket mycket mer. Trist och sorgligt är bara förnamnet.

Vi letade rätt på Frida med familj som stod och sålde finfina saker tillsammans med massor av andra bilar med bakluckorna på vid gavel.  Stella och Iris är kompisar och dom lekte som alltid jättebra tillsammans under nästan hela dagen.
En toppendag som alltid och vi avslutade den med söndagsmiddag här hemma hela familjen minus Jogge som hade fiskedag.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar