15 augusti 2019

StadsvandringMedDiverseMatstoppOchPuttGubbe

 I går ägde den årliga stadsvandringen rum. Som oftast har vi inga direkta planerade mål utan vi travar planlöst runt, oftast med Rudolf 20 meter före.  När hungern och törsten pockar på sätter vi oss på första bästa ställe för lite vila och påfyllning i magsäcken.



Första stopp var på Strandvägen och Glashuset Kajplats 18.  Vi var så där litelitepytte småhungriga men ville inte äta oss mätta eftersom jag hade planerat ett middagsbesök senare på kvällen på Eataly.
Vilket ställe, vilket läge och vilken otrolig personal, helt makalös trevlig och vilket bemötande. Ett skolboksexempel på hur man tar hand om sina gäster på rätt sätt. Full koll på allt!

Rudolf beställde en GT och jag beställde min nya favoritdrink Hugo den med bl.a fläder och prosecco. När Rudolf beställde sin GT frågade killen vad han ville ha för gin i den och sen rekommenderade han en viss sort. Men, la han till, gillar du den inte får du en annan, kostnadsfritt såklart. 
Vi åt också och blev såklart proppmätta! Rudolf åt en annorlunda men vansinnigt god råbiff och jag tog majs och squashplättar med massa goda tillbehör bl.a krossad småpotatis. Gudomligt gott och fräscht allting! Inte en bild blev det på maten heller.  Måste in på TripAdvisor och skriva att omdöme om det här stället.


Efter mätta magar gick vi vidare ut på Djurgården. Rudolf hade såklart kollat upp något museum  med båtar Båthall 2.
Vad han däremot inte hade kollat upp var att Båthall 2 var stängt sedan länge för renovering och plötsligt blev det lite tråkig stämning, mutter och svordomar ett tag.  Han skyllde på den där jäkla Google som inte hade uppdaterat fakta när han läste om stället.
Jag föreslog istället Abba-museet eller varför inte Spritmuseet som också ligger på Djurgården. Stavar man så? Museet? Museumet? Men nej, det var båtar han ville se...otippat! Och Sjöhistoriska var inte heller intressant tydligen.


Vi gick vidare mot Gamla Stan, alltid mysigt att sälla sig med alla tyska och japanska turister iklädda dunjacka, mössa och flipflop.
Satte oss på ett litet fik i en gränd och drack kaffe innan vi gick vidare in mot city igen.


Inte för att vi var hungriga men när klockan började närma sig 18.00 gick vi till Eataly. Vi hade inte beställt bord men fick bara vänta en kvart innan det fanns ett till oss. Vad passade väl bättre än att sitta i baren och vänta med varsitt glas prosecco. 


Även här hade vi en fantastisk trevlig kille som serverade oss. Vi snackade viner, Italien och all den goda maten som Italien har att bjuda på.


Som sagt.. vi var inte direkt jättehungriga här heller men man är ju inte sämre än man kan ändra sig.
Vi började lite smått med att dela på en Gran Tagliere eller som vi säger i Svedala, ostar och charkuterier på en brädbit. Mums!

 Döm om min förvåning när Rudolf även beställer in en pizza som han tycker vi ska dela på. Hjälp! Jag var redan proppmätt men visst fasen fanns det plats för några slicar gudomlig Napoletana.


Vi motionerade också!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar