15 januari 2021

ÅrskrönikaJuli2020

Dags att försöka sig på tredje kvartalet av min årskrönika. I juli hände det inte så mycket. Tittar man i bildflödet i mobilen har jag endast tagit 277 bilder. Lite för vara mig! Mestadels av bilderna är mat och dryckrelaterat, spabadande och sen bilder på barnbarnen såklart. 

JULI:


Vi fick en fin hälsning i form att ett hjärta på den molnfria himlen. 



Ingrid bjussade på en heldag i Sundbyberg. Vi drack bubbel och åt oslagbart gott tilltugg på Icabutiken. Icabutiken? Jovisst, det fanns en liten trevlig barhörna som Ingrid tidigare hade nosat upp. Trevligt ställe och själva i barhörnan var vi. Rekommenderas!
En stund senare åt vi dagens middag på Paul Taylor Lanthandel en stenkast från Ica. Härifrån gick vi inte heller besvikna, vilken mat! Vi åt så mycket gott och allt smakade fantastiskt, läs menyn så fattar ni. Nyttig mat var det också, magen kändes glad.




En annan dag hoppade vi återigen på pendeln för att besöka huvudstaden och äta på Miss Voon. Därifrån gick vi inte heller besvikna. Har ni inte ätit där tidigare så gör det. Vi åt en sjurätters avsmakningsmeny med ett väldigt trevligt vitt vin till. Rekommenderas! 


Erika och jag slog oss lösa och tog en krogrunda vi med. Att vi började med ett besök på Scandic Continentals takbar är en tradition sen urminnes tider. Vi valde en annan italienare på söder när vi skulle dinera eftersom favoriten Un Poco var fullbokat. Gott där med! Ser jag inte extremt fånigt nöjd ut?





När Owe piggat på sig någorlunda efter sin hjärtinfarkt ville han bjuda lillasyster på lunch. Vi åkte till Bro Hof och åt en utsökt lunch på terrassen bland färgglada piketröjor och rutiga shorts. Efteråt gick vi en tur inne på slottet. Vi har bott i Bro hela våra liv men aldrig varit in på detta slott, nu tog vi chansen. Hittade bl.a en halv älg och ett möte som vi inte deltog i.



Rolf byggde ett insynsskydd vid spabadet. Planen var att det skulle planteras 
och växa upp diverse snabbväxande grödor vilket det faktiskt gjorde också. Men just vid det här fototillfället ser det tämligen tittvänligt ut. Tur att grannen är kortväxt och häcken emellan ganska hög. 


Det badades tills vi fick russinfingrar hela högen


                   

Vi började med privat hemstädning. Billigt som attan, betalade i glassvaluta. 
Om hon var noggrann? Passar på den men fotografera kunde hon! 

Tror jag stannar där. Tredje kvartalet blev således bara en ynka månad. Resten kommer senare, kom andra saker emellan (typ vila) just nu.

Fast en sak måste jag berätta! Jag har köpt ny dator och är så glad för det. Nu jäklar kommer det gå undan. 


Blev såklart en Mac Book igen, finns inget annat. Min förra har jag haft i 11 år och den har ALDRIG någonsin krånglat och jag har heller aldrig stängt av den. Den blev bara lite gammal och hängde inte riktigt med i utvecklingen.  Men har svårt att förstå att om den här raringen håller i 11 år den med är jag ....hrmmmm 71 år då! Puh! Nu gäller det bara att lära sig den här lite mer, mycket har hänt på 11 år. Därav kan mitt första inlägg från den här datorn kanske se lite tokigt ut. 

Nu ska jag vila mig i form inför helgens arbete.
Ha det gott - igelkott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar