20 februari 2017

36TimmarsTillUllared


I helgen var Emilie och jag till Ullared. En halvt om halvt spontanbokad resa då vi båda hade lite väl mycket Gekåsabstinens sant även trasiga strumpor och trosor. Sen är det förstås så himla kul att göra något tillsammans.
Klockan 06.00 hämtade jag Emilie i Kungsängen, vi hade matsäck med oss och vi drog i väg söderut. 

Vi stannade endast en gång, i Mjölby, för att köpa gott kaffe och besöka toaletten.
Klockan 11.45 fällde vi ut landningsställen på Renaulten och skyndade oss in till shoppingparadiset. Emilie kom med förslaget att vi skulle ha en kundvagn tillsammans för vi skulle ju bara citat "inte handla så mycket" slut citat. Samma visa varenda gång man är på Gekås.....


Efter 35 minuter i butiken var kundvagnen redan ganska skapligt fylld med kläder, allt till Stella såklart. Tycker vi jobbade på bra! Fyndade regnställ, både ofodrat och fodrat, leggings i massor, t.-shirtar, jeans, hoodtröjor, mössor, fleeceunderställ, strumpor, ryggsäck, baddräkt med favoriten Mimmi på, en supergullig jacka m.m.  Allt perfekta kläder att ha på förskolan.

 

Och efter en timme så det ut så här, då hade jag inte ens börjat handla till mig själv ännu, haha!
Pyssel, leksaker till lekstugan, en liten Bamse, ryggsäck och annat nödvändigt till världens bästa tvååring.
Efter dryga fem timmars shopping med avbrott för god lunch i restaurangen gav vi oss mot kassorna och stämplade ut. Blir alltid lika förvånad när jag ska betala, det är så billigt! Vidare med kundvagnen mot hotellet ca 100 meter bort och vi checkade in. Trötta i fötterna vilade vi oss en kort stund innan vi begav oss tvärs över gatan mot Harrys där vi bokat bord till klockan 18.30


Vi började med varsin rackabajsare, mojito med alkohol till mig och en utan till Emilie.


Maten var försvinnande god, hann varken fota förrätt eller varmrätt. Och efterrätten gick inte av för hackor, marängsviss med chokladdoppade bananer, chokladsås, vaniljglass och kanderade popcorn. Ja, jäklars!

Efter det så rullade vi mer eller mindre över gatan tillbaka till hotellet för att lägga oss i sängen och titta på delfinal 3 från Växjö. Tycker inte programledarna håller måttet i år, det är bara David Lindgren som sköter sig anser jag. Allt låter så krystat och tillrättalagt när dom ska försöka vara roliga.
Skönt att Robin Bengtsson tog sig till final men vad jag tycker om Owe låter jag vara osagt.
Vi var i alla fall grymt trötta och höll oss nätt och jämnt vakna tills spektaklet var slut. Jag somnade enligt Emilie på fem minuter, tror jag det, jag sov nämligen ingenting natten innan.
Var underbart att få sova ostört i en ogrusad säng och utan att behöva släppa ut någon katt 18 gånger ända till klockan 04.38 för att vara exakt.  Låg och lyssnade på Emilie som lät som om hon höll på att blåsa upp en luftmadrass eller något liknande när hon sov. Det var rogivande och jag tror jag slumrade till en stund till innan alarmet skulle ringa 06.45.



Hotellfrukost i det nybyggda Vardagsrummet på Gekåshotellet. Allt var så fint och vackert inrett, frukosten smakade gott som alltid när man bor på hotell.


  07.45 checkade vi ut från rum 229 och begav oss mot entrén för lite kompletteringshandling som det så vackert brukar heta. Och ni vana shopoholics vet vad hur det brukar sluta...


Även då så räckte det ju med en kundvagn....eller hur!? Helt plötsligt så fick vi en säl på halsen. Och jag fick skynda upp till kundvagnsparkeringen på plan 2 och hämta en kundvagn till. Var skulle vi annars få plats med min By Rydenslampa, Emilies mattor, blöjpaket och allt annat? Vi var långt från färdighandlade.






Vid 11.00 var vi nöjda, i alla fall hyfsat, man kan gå där inne hur länge som helst. Finns allt man både behöver och inte behöver. Men som alltid köpte jag inte en pryl som var onödig.  Guldstjärna!
Likt två amatörer så fick vi köra tricket att låta kartonger och annat som tar plats få bli kvar i närmsta sopkorg på parkeringen.


Sälis satt i baksätet utan bilbälte och var spänd av förväntan att få komma hem till sin nya familj.





 

















Stella blev överlycklig när vi packade in alla kassar. Både Sälis och Bamse gjorde stor succé. Sen skulle den lilla underbara minimänniskan PROVA alla kläder, helst samtidigt!  
Hon är 2 år och vill prova kläder frivilligt, det har nog aldrig mina egna varit intresserade av vid den åldern. 
Mössan, jacka, leggings, tröjor, ryggsäck...ja allt fick godkänt. Carlos fick godis och ett fleecetäcke av mig och han blev såklart också glad.

När jag skulle åka hem en stund senare fick jag en stor kram och puss av Stella och ett rart lav jo! 

Härligt slut på en härlig helg!
Bästa köp? Min hallampa från By Rydens, marmorskärbräda och en marmorlåda som jag ska ha olivoljor och annat i vid spisen. Jag köpte faktiskt lite kläder också. Var så lugnt med folk och inga köer så jag kunde prova i godan ro. 
Nu väntar fem nätters jobb denna vecka och efter det en välbehövlig långledighet.  Jippie!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar