28 februari 2017

överkörd.nu


Igår så hade jag en myseftermiddag med mina två små gullvippor.
Carlos och jag gick en minipromenad i skitvädret och sen hängde vi i soffan tillsammans innan det var dags att hämta Stella på förskolan.


Världens roligaste barn! Alltså, som hon pratar...munnen går i ett och hon har såna roliga betoningar på orden. Nu är det hela långa meningar och man förstår allt, nästan. Hon satt och pysslade med sina kompisarna när jag kom "kom och sätt dig här mormor, jag pysslar" Så jag satt en stund och vi klistrade färdigt ett konstverk tillsammans. Så himla mysigt!
Här poserar hon framför förskolan och som alltid är det hon som har det stora ansvaret för mormors nycklar.


Innan vi gick in så byggde vi (eller jag) en snölykta och vi kastade snöbollar på träden. Det tyckte hon var kul. Hon avslutade uteleken med att krascha min fina lykta.
Hemma så hade vi fruktstund och sen lekte vi i "jymmet" (hennes rum) tills Emilie kom hem. Älskar detta barn så det gör ont!

Idag så är allt piss. Som en blixt från klar himmel och utan någon förvarning så har vi fått ett nytt nattschema, även dagpersonalen har fått ett nytt. Så hej då till långledigt, återhämtning, vila och att orka!

Istället fick vi singelnätter som förstör något då fruktansvärt för oss nattarbetare, Det är såklart inget man inte förstår om man inte arbetat natt någon längre tid. 
Jag är besviken och ledsen och undrar om jag kommer att orka jobba så här hackigt. Blir inte mycket till vila emellan passen och såklart mycket mindre ledig tid att umgås men mina hjärtan. Kommer sova typ jämnt fast aldrig vara riktigt utvilad och återhämtad efter dygnsomställningen.

Nej, det här var ett rejält bakslag och jag och många andra känner oss överkörda. Har väl aldrig under mina yrkesverksamma år fått ett schema uppkört i ansiktet utan att ens fått varit delaktig med önskemål och synpunkter. Här är det bara att rätta sig i ledet och hålla truten typ. Man ska alltid ha en dialog när det gäller schemabyten m.m sa facket när jag pratade med dom nyss.

Nu skiter jag i allt snart. Ger upp!

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar