16 februari 2017

GanskaHyfsatÄndå

En natt av två avklarade. En natt som var förhållandevis lugn och stilla med enbart ett litet orosmoln på avdelningen. Hade en tjej som gick intro med mig i natt, hon var kanon. Van inom vården, trevligt bemötande till våra boende och varken trött eller mörkrädd.  Det är väl främst dom kriterierna jag har för att man ska klara av att arbeta natt på ett demensboende.
Resten bryr jag mig inte så mycket om. Många gnäller om att det inte finns någon gemenskap eller lika intressen eller samtalsämnen att analysera mellan personalen.
Jag är inte på jobbet för att sitta och tjittjatta världsproblem med mina kollegor 10 timmar varenda natt. Vem orkar det? Lagom är bäst. Vissa orkar förstås, men jag föredrar lite tystnad emellanåt. Kanske en yrkesskada efter 31 års nattjobb.

Blir glad att jag kommer förhoppningsvis få ett bra 2017. Om jag nu inte ramlar ner pladask och dör vill säga.
Har något skoj inplanerat varenda månad, nästan i alla fall. Härligt att ha något att se framemot.
Kolla in det här:

Februari: Ullaredshelg
Mars: Melodifestivalfinal på Friends. Brakmiddag innan med bästa vännerna som alltid
April: Lite hemligheter som jag inte berättar för er ännu
Maj: ABBA-show
Juni: Nytillskott i familjen, en lillasyster till Stella anländer och jag blir mormor igen ❤
Juli: Weekend på Öland efterlängtad GES-konsert i Borgholms Slottsruin
Augusti: BRÖLLOP! Jag har dessutom fått en mycket ärofylld uppgift som gör mig lite lätt kissnödig, men superkul förstås och jag ska göra mitt allra bästa. Lovar!
September: Tomas Ledin-konsert på Cirkus med hotellövernattning på Scandic Hasselbacken (säg inget till Rudolf, det är hans födelsedagspresent)
Oktober: Vinresa till Toscana
November: Planering pågår
December: JUL!

#YOLO

Visst ser det skoj ut? Nu ska jag brassa käk, idag bjuder den trötta kocken på en tonfiskpasta jag såg Paolo Roberto tillaga på Nyhetsmorgon häromdagen. Hittade inga passande bilder till det här hyperintressanta blogginlägget, men min lilla familj för hundra år sen är alltid fint att se på. Älskar dom!


X 2000 på 80-talet
 

Glasspaus i Vimmerby


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar