1 februari 2017

ViHälsadePåIKungensSlott


Trots trasig rygg och en ofungerande hjärna så kände jag att jag verkligen ville följa med till Kungliga Slottet i går. Vi hade köpt biljetter till denna kvällsvisning för länge sedan och jag hade precis som Anne och Sussie sett fram emot besöket.  Det var vi och 23 st andra damer (inte en endaste man förutom guiden) som samlades i Västra Valvets entré strax före 18.00. 


Förväntansfulla damer som hade svårt att slita sig från Slottet
 

 Guiden var fantastisk! Han berättade om några utvalda kungliga bröllop med start 1766 och sen framåt i tiden. Jätteintressant och fascinerande med så mycket historia. Han visade oss i vilka salar som dom olika bröllopsfesterna och middagarna ägt rum och var Avicii stod och spelade på Sofias och Carl-Philips bröllop. Han visade även bilder på sin Ipad hur det såg ut när det var dukat till fest med alla gästerna på plats. 


Victorias bröllopsklänning


Madeleines bröllopsklänning


Sofias bröllopsklänning, min favorit. Design Ida Sjöstedt.
 

Victorias skor
 

Madeleines skor 

 

 Och till sist dom minsta i storleken 36:or tillhörande Sofia


 Victorias och Madeleines aftonklänningar. Vackra!

 

Vi ville inte gå hem! Det fanns så mycket fint att titta på och att läsa om. Nu ska vi se till att boka in ett besök på Livrustkammaren också. Där finns det ännu mera spännande saker att se som vi trogna royalister inte får missa.

 

 Innan vi gick till Slottet så slank vi in på Restaurang Michelanelo i Gamla stan för lite mat och vin. Och bubbel såklart, inte att förglömma! Jag kallar det vardagslyx och det är vi värda. 
Var grymt gott och välbehövligt innan vi skuttade vidare mot Kungens Slott. 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar