9 februari 2017

IngenVitKäppÄnnu



Idag var det tidig uppstigning, redan klockan 7.00 var jag tvungen att byta sängen mot duschen. Var förbannat trött eftersom jag somnade väldigt sent, framåt 4.30.  Blir lätt så när jag sov till 16.00 på dagen efter nattjobbet.

Hade ett läkarbesök på Jakobsbergs Sjukhus inplanerat klockan 9.15. Har haft problem med mina ögon en längre tid, dom rinner, svider, skaver och är irriterade. Jag vill knappt visa mig ute eftersom man ser konstant rödgråten och förstörd ut. Och eftersom jag på senare år har utvecklat en sjuklig hypokondri så är jag rädd att jag ska bli blind och dö. (Finns alltid något att oroa sig för under sömnlösa nätter)

Jag fick som tur var en OK-stämpel av Doktor Blomstedt. Trycket var bra, synskärpan likaså. 
Besväret jag har med ögonen förklarade doktorn att det är vanligt när man blir  hhrmmmm....äldre.
Och att tårkanalerna även kan bli trånga eller fått en lite lätt förstoppning. Mina tårkanaler spolade och det var faktiskt en ganska obehaglig upplevelse. Gjorde inte ont eller så men jag hade svårt att spärra upp ögonen när en stark lampa riktades rakt emot mig. Ville blunda! Sen förstås är min allergi en bidragande orsak också till mina ögonproblem. Fick ögondroppar och även en ögonsalva utskrivet till mina eksem runt ögonen.

När jag skulle åka hem var jag tacksam att vägen var bred. Jag var fruktansvärt ljuskänslig efter att ha fått två olika ögondroppar innan ögonen skulle undersökas och sen så såg jag jäkligt grumligt också.
Var glad att jag kom hem ordentligt och borde kanske avvaktat med bilkörningen en stund. Jag frågade faktiskt sköterskan om jag kunde köra bil efteråt och det var inga problem sa hon.

Sov en timme innan det var dags för det dagliga mammabesöket. Letade fram mina solbrillor och det var så skönt för ögonen.

Kvällens middag intogs med två rara jobbarkompisar på Lucky House i Bålsta. Varför gör man inte sånt oftare? Behövs lite mer vardagslyx i livet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar