28 oktober 2017

SåKanDetGå

Lördag igen och tro det eller ej så regnar det. Härligt med hösten när det regnar både uppifrån och sidledes.
I går var en kämpig dag. Hade äntligen efter månader av försök, tjat, lock och pock lyckats med konststycket att få mamma till frissan.
Vi kom i väääääääldigt god tid, och jag stötte på patrull per omgående. Det gick inte att få upp rullstolen på det enda lilla trappsteget som fanns i entrén. Dessa "pinnar" så kallade tippskydd tog emot. Men till slut efter lite kämpande, svordomar, bök och stök så satt hon på plats i frisörstolen och jag andades ut, lite lätt svettig och matt.

Ett par timmar senare var det en nöjd men jättetrött mamma med nypermanentat och klippt hår som vi, frissan Monica och jag med gemensamma krafter "baxade" ner igen från trappsteget.
Var helt slut när jag kom hem, la mig på soffan i 10 minuter innan jag snabbt bytte om och åkte mot Bålsta.
Nästa projekt var personalfest hemma hos min gruppledare. Vi hade trevligt, maten var god och  lekarna var kluriga. Alla hade fått ett hemligt uppdrag man skulle utföra under kvällen. På min lapp stod det "Smaka av din bordsgrannes mat lite då och då"  Något som jag definitivt inte anammade eftersom jag hade min chef närmast mig. Det vågade jag inte, vad skulle hon tro om mig?
Men det var väldigt roligt med alla dessa hemliga uppdrag. Förstod ganska snabbt vilka uppdrag en del hade. Var ett himla klingande i glasen på vissa medans andra plötsligt började klappa händerna, berömma maten på ett överdrivet sätt, tjata om att "det var bättre förr" och en trilskades med att sjunga snapsvisor i parti och minut.
Åkte hem ganska tidigt, hade ont och jag hade dessutom glömt tagit mina kvällsdos av värktabletter,  Somnade ovaggad kan tilläggas.


Häromkvällen hälsade jag på mina tre hjärtan. Hade med mig en pumpa i lagom storlek som Stella och jag pimpade under stor förtjusning.
Var ett helt företag att hitta en pumpa i liten modell, tror jag var i varenda affär innan jag hittade en lagom på Lillsjöns Plantskola. Carlos var nyfiken, gick den att äta tro?


Stella satte snabbt på sig sitt julförkläde innan vi började med att gräva ut gegget inuti.
Hon var supernöjd och tittade ut genom fönstret flera gånger under kvällen för att kolla om den lyste förtfarande.


En till som är nöjd är vår bortklemade kisse. Äntligen så går det att dricka vatten ur handfatet i det nyrenoverade badrummet som varit färdigt ganska länge, så när som lite småfix med värmegolvet och lampan ovanför spegeln. Och som alltid vägrar Rudolf att ta det i bruk innan allt är klart.
Men man är inte sämre än man kan ändra sig. Helt plötsligt så är det okej att använda toaletten och handfatet. Skönt att slippa gå en trappa upp för att besöka toaletten på natten, ett under att jag inte snubblat när man är som tröttast och klumpigast.


Gillar mitt nya badrum! 

Idag ska vi ut på lite uppdrag. Rudolf ska såga sönder ett skrivbord hemma hos Emilie, vi ska köpa flexigardinstänger till uterummet och ett konvektorelement till min fryslort till mor som trots hon har 24 grader i lägenheten och dubbla fleecetröjor fryser, titta ev. köpa en vinlagringskyl till alla våra vinflaskor som snart är hemma i tryggt förvar. 

Ha en trevlig lördag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar