30 oktober 2017

SkönAvkopplandeHelg


Godmorgon vecka 44, höstlov för många men inte för mig. Denna vecka är alltså sista veckan jag är sjukskriven på heltid, sen tar halvtidssjukskrivningen vid.
Ska efter tre månaders frånvaro från arbetet alltså prova på att jobba på fredagnatten. Så här i arla morgonstund känner jag mig vrålpeppad men ju längre dagen går så blir jag mer och mer osäker hur jag i hela fridens namn (typiskt pensionärsuttryck) ska kunna klara av det. Kvällarna är nämligen värst för mig i alla fall smärtmässigt. Och då när jag har som ondast ska jag alltså trippa i väg till arbetet och jobba i 10 timmar. Nja, tillåt mig vara en aningens skeptisk, men ni som känner mig vet att jag inte ger upp i första taget. Jag vill testa och se hur/om jag klarar det.

Helgen annars då? Jag har haft en lugn, skön, mysig och förhållandevis avkopplande helg. Rudolf röjde lite på tomten, plockade undan möbler och annat på verandan. Jag gjorde ett tappert försök att hjälpa till vilket resulterade i att smärtan tilltog och det blev ett par timmar vågrätt i sängen.
Ingrid och Micke kom och hälsade på och hade som alltid med sig godsaker till Gustav.
Vi fikade med igelkottar och kalasgoda bullar från bästa bageriet på Wenngarn. Rudolf kommer alltid hem med det ena och det andra därifrån, dom överöser honom påsvis med godsaker.
Allt är så gott och matbrödet är galet gott och skönt att ha frysen full om man blir macksugen.

Soffan, en italienare i glaset och "Så mycket bättre" på kvällen, ett program jag aldrig blir besviken på. Åh, vad jag gillar det!


Söndagen blev härlig! Mina gullfisar tittade förbi. Emilie och Jogge skulle byta till vinterdäck på bilarna och jag fick välbehövlig mystid med dessa underbara barn.

Stella var hungrig och frågade morfar direkt när hon kom innnanför dörren "Har du korv?" Detta lilla glada barn som älskar korv med bröd, klart morfar hade korv. Alessia provade barnstolen för första gången och hon gillade den.

Efter korvlunchen flyttade vi ut i uterummet och åt glass, lekte och lyssnade på Stellas fantastiska utlägg om en det en en det andra. Guuuud, vad hon kan prata! 

På eftermiddagen tog vi en liten sväng för att leta vinkyl, gardinstänger och föda.
Hittade allt utom det förstnämnda. Gardinstängerna var ett fynd! Vi vill ha sådana Kirsch-Flexistänger men shit vad dyra dom är. Skulle gå på 2500:- till vårat uterum....! Icke acceptabelt för min plånka och därför blev jag superglad när vi hittade på Jysk för endast 600:-. Dock inga äkta Kirsch men jag tror och hoppas dessa är precis lika bra.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen i väg till sjukgymnasten för åttioelfte gången.
Ha en fin måndag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar