14 oktober 2017

VinLyckopillerOchAfterWork


 Ni kanske undrar om vi köpte med oss något vin hem. OM vi gjorde! Vi besökte ju ändå 6 st vingårdar Fontanafredda, Contratto, La Spinetta, Brezza, Albino Rocca och Cascia Vano.
Klart vi köpte vin! Fina, välsmakande årgångsviner i alla färger, former, med eller utan bubblor. Men endast dessa tre godbitar kom hem samtidigt med oss, nerpackade i vacker trälåda i resväskan.
Vi har ca 90 flaskor (tappade räkningen!) till som mellanlandat i Skåne. Dessa skall hämtas inom kort. På den sista vingården vi besökte var det så fantastiskt prisvärda välsmakande viner så våran "reseledare" tyckte att vi skulle dela på en pall på 600 flaskor som fraktades till Helsingör.
Ja, tack! I runda slängar 60 flaskor/par men vi nöjde oss med bara 54 st, vill ju inte överdriva.
Nu letar vi vinlagringskylar på Blocket för jag tror inte Roffini (Rudolfs italienska smeknamn) hinner gräva en vinkällare....haha!
Många av flaskorna måste lagras i flera år för att bli perfekta, vi har inte direkt bråttom. Men det gäller att förvara dom rätt, det är en hel vetenskap och vi lär oss lite varje kväll när vi googlar och läser högt för varandra.


Annars så har jag mest umgåtts med mina lyckopiller. Alessia har hunnit bli 4 månader och hon blir bara gulligare och gulligare. Pratar, gurglar och skrattar mest hela tiden. Man får vara försiktig så man inte drunknar i hennes vackra ögon, funderar på att börja använda såna däringa uppblåsbara armpuffar eftersom jag är halvkass på att simma.


Träffade dessa goda vänner tillika arbetskompisar häromkvällen.  Vi brukar träffas någon gång då och då för trevligt umgänge, god mat och skratt. Längtar tills vi får lite ordning i uterummet så jag kan bjuda hem dom till mig någongång. Skönt med riktigt ärliga och genuint trevliga kollegor, en del trist nog f.d kollegor,
Tack Yvonne för den smarriga maten och tack Carita, Annie, Hilkka, Rose-Marie, Marie och Eva för alla skratt!


Här är ytterligare ett supertrevligt svänggäng. Mitt resesällskap i Italien med ägaren till vingården Cascia Vano i mitten. Tittar på alla mina hundratals bilder varje dag och längtar tillbaka. Kan inte riktigt förstå vilket privilegium att ha fått äran att följa med på denna resa. Roligaste jag gjort i resväg.


Hängde med Roffini på After Work i dag. Bageriet på Wenngarn hade AW-premiär och det var så trevligt ordnat. Allt på bageriet är alltid trevligt ordnat förresten, mitt favoritställe på Wenngarn numera. Det fanns en barmeny, härliga gäster och lite musik. Har aldrig varit på AW förut, kan bero på att jag stämplar ut 7.00 kanske.  Svårt att få till då.
Hoppas det blir fler gånger, jag var kvällens chaufför (som vanligt) och vi landade i soffan precis när Idol började. 

Nu ska jag göra ett nytt försök med att sova, gick sådär för en stund sedan.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar