23 oktober 2017

VinresaPiemonte2017Del2

Idag tänkte jag inte göra så mycket mer än att försöka få ihop veckans middagsmeny, handla och vila. Tror jag flaxar över till Emilie på eftermiddagen och promenixar med till förskolan och hämtar lilla diamanten. Det är så kul att hämta henne, hon blir glad och vi tar oss oftast en tur in på nyöppnade Lidl. Finns alltid något vi behöver köpa.

Har ägnat morgonen åt att klia katten under hakan och ätit frulle i soffan framför Nyhetsmorgon. Tittade även igenom alla bilder ytterligare en gång i Iphonen från Italienresan, som jag önskar att få göra om denna magiska resa! Tjatar vidare om hur underbart roligt vi hade.
Hade med mig kameran också men dom bilderna har jag inte kunnat lägga in i datorn eftersom "någon" gömt/snott/ätit upp kamerasladden. Helt plötsligt är den bara borta, någon som har en sladd till Nikon som jag får låna lite snabbt?

Här kommer lite fler bilder från vinresan, varsågoda:


Resans första lunch på Fontanafredda. Luncherna innehöll alltid mellan 3-5 rätter och lika många viner till på det. Fattar ni??? När vi smackat i oss färdigt så stod en guidad tur näst på tur. Och sen efter det en vinprovning, resans först men långt i från sista.

 

Vi tillbringade en dag i lilla söta byn Barolo, lunch, 
vinprovning och inköp av vin stod på programmet.


Världens bästa Ake från Svezia


Espresso, som en liten shot från ovan


Vi fick, tro det eller ej ett rum som hette Barolo på Hotell Casa Nicolini. 
Passade oss galant!

 

En liten råbiff sprang förbi.....rätt i gapet på ett hungrigt fruntimmer


Creme Caramel, jo jag tackar!



Nöjda pojkar med vin från Contratto i nävarna


Vitello Tonno, fick vi ett par gånger i olika modeller. Alla lika goda. 
Tunt skivat kalvkött med en tonfiskcreme uppepå. Supergott!


Fryslortar? Kom igen nu, vi är i Italien, förvisso i norra delen av detta fantastiska land och med snötäckta alper i bakgrunden. Men hallå, det är varmt och vad stirrar ni på förresten?


Ytterligare en Vitello Tonno och en liten rar liten råbiff 


Hela svänggänget på restaurang. Jädrar vad vi åt och drack gott...här med!


Pasta till pöjken!


En liten dessert. Äppelkaka, pannacotta, lite bär och sen något annat gott 
som jag inte visste var det var.


På vingården Brezza köptes det vin. Ja, vi köpte en del. Rudolf säger att vi klarar oss till jul i alla fall. Kul kille, många flaskor ska lagras i några år men många kan vi dricka på direkten. Himla tur!


Gulliga Barolo


I alla dessa små bergsbyar så fanns det snudd på bara vinaffärer. I alla butiker fick man provsmaka dessutom. Generöst!


Vår skörd, so far. Bra jobbat efter några få dagar....mer blev det. 
Ytterligare två vingårdar kvar att besöka.


Vitello Tonno igen, den här tog nog förstapriset. Supergod! 
Och vilka viner vi blev serverade. Ni skulle vart med!


Ravioli!


Anpassad tavla i vårt rum


Årets julkort 2017?
Hojta till om ni är intresserade......mohahahaha!


Världens bästa Åke och Eva handlar hasselnötter i Barbaresco 


Det här vinet gott folk...håll i hatten, skulle det finnas i Sverige skulle ni få betala mellan 3000-3500:- om ni tog in det på en restaurang.
Vi drack det hos Carla, vän till Åke och Eva i hennes restaurang. Kändes som vi satt i hennes vardagsrum och åt, himla gästvänlig och rar människa och såklart hennes man också. Hon serverade en galet god sexrätters med olika viner till. Desserten kom in efter midnatt och jag var sprickfärdig av allt gott vi fick. Vi hade sjukt kul hela kvällen!


Eftersom det inte bara produceras en massa goda viner i Piemonte utan det odlas även massor med hasselnötter så är många av maträtterna främst då desserterna som innehåller just hasselnötter. Jag som är nötallergiker fick då andra desserter. Det här var en chokladfondant.......dog lite faktiskt. Förjävla god!


En av damerna i resesällskapet tyckte att Rudolf borde knyta skorna ordentligt.


Granatäpple!


Vår sista dag och vårt sista vingårdsbesök. Denna gången på Cascina Vano, ett litet gulligt ställe som producerat vin i generationer. Tre generationer på bilden och så Hampus vår egen bästa sommelier till höger. Det var här vårt resesällskap köpte en hel pall med vin, 600 flaskor som vi delade på. Prisvärt och väldigt goda viner görs här och faktiskt bara 50000 flaskor per år. Litet och familjärt med andra ord. Tyckte den här vingården var fantastiskt trevlig och vinprovningen dom bjussade på? Nio olika viner i alla färger och tilltugg som hette duga. Prosciutto, parmesan, salami, focaccia, grissini, bröd m.m. Ojojojo, vilket bra början på denna sista dag i Italien.


Vin på gång


Här bidde det mer vin. Köpte både vitt, prosecco och galet goda rödviner som vi kan dricka på direkten utan att lagra. Beatrice till höger är näst på tur att ta över vingården efter sin far som sitter och tar emot beställningarna. Men inte än på några år skulle jag tro. Mysig familj allihopa och som alltid fantastiskt gästvänliga.


När vi lämnade Cascina Vano fick vårat sällskap en magnumflaska i gåva av ägaren. Det är lite andra regler i Italien och många andra länder. Vi skulle äta lunch på hotellet innan avfärd mot Milano och flygresan hem. Inga problem att ha med sig eget vin till restaurangen....skulle vara i Sverige det?
Regler, lagar och enkelspårigt....


26 grader i gassande sol avnjöt vi sista måltiden med magisk utsikt.


"Andersson" tyckte att vissa fick liiiiite mera vin än andra och halade fram måttbandet ur väskan och kontrollmätte...på skoj naturligtvis. Har ni också alltid ett måttband i väskan?


Himmelriket på jorden, MUMS!


Åsså lite ostar.......


Gnocchi pomodoro, sen var man tyst ett tag. 


Hampus körde sedan ett s.k slutprov. 12 frågor och jag hade bara 5 rätt! Skyller på att jag inte lyssnade ordentligt under alla guidade turer och att jag är halvkass på engelska med italiensk brytning. Hade mest fokus på provsmakningen....

Nu lever jag på minnen från resan och snart även vinet som ska hämtas inom kort. Tror det vankas en s.k återträff i Kivik i november. Skoj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar