19 februari 2018

BästaSöndagenMedAllaMinaHjärtan


Världens bästa dag i går. Hela min lilla familj på besök. Full fart med andra ord. Jag fick mig en fin men kanske lite ovanlig frisyr, 9 hårspännen och en halv flaska balsamspray av frissan Stella.


Alessia höll koll på morfars vinflaskor


Ser bra ut konstaterade hon och röjde vidare. Hon är inte still många sekunder och är en riktigt liten Mini-Emilie till både utseende och sättet, alltid glad!


Stella försökte lära kossan Wilma och grodan Emma (!?) att man minsann kunde passera genom kattluckan. Både kossan och grodan förstod inte riktigt och valde att stanna kvar inne i värmen.
Vidare ville Stella visa att Alessia hade fått en tand till och tog helt sonika tag med båda händerna och försökte bända upp den lilla munnen. Alessia undrade nog vad syrran höll på mig och jag sa snabbt till Stella att jag såg den nya lilla tanden då släppte hon snabbt och Alessia sa inte ett dugg.




















Emilie och Rudolf fixade till en trerätters som hette duga. Någon liten räkhistoria till förrätt, potatisgratäng som jag gjort tidigare och olika köttstycken till. Det fanns lammytterfilé, entrecote, kyckling och lax. Dock ingen korv! Salladen som Emilie gjorde var väldigt god med bl.a granatäpple och fetaost i.
Desserter däremot var signerad Mormor&Stella. Jag sa till Stella när hon kom att vi skulle överraska med en hemlig efterrätt. Jag berättade vad vi skulle bjuda på och hon hoppade jämnfota av iver. Men det är hemligt Stella, du får inte säga det till någon! Nej,då mormor, sen gick hon direkt och berättade att det minsann skulle bli glass till efterrätt...hahaha!

Vi gjorde en enkel men för det otroligt god efterrätt. Tresmak glass i våffelstrutar som sedan Stella med omsorg och stor noggrannhet placerade minimarshmellows och stjärnströssel på. Hon var supernöjd och vi var flera runt bordet som glufsade i oss två stycken, typ jag.

Idag har jag lite ondare än jag brukar. Det brukar bli värre när jag är i gång, lyfter, står, bär, grejar, fixar, leker på golvet m.m. Det är ju fan att det ska behöva vara så!
Vilar hela dagen idag, går inte utanför dörren. Som tur är finns det rester i kylen som blir bra till middag.

Jag vill vara någorlunda smärtfri till träningen i morgon som jag för övrigt ser fram emot, som alltid. Ska fasen öka lite nu, cykla längre, lyfta tyngre och promenera fortare på bandet. Men det gäller att orka också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar