18 februari 2018

BraFredagDannyScandicTheMarket



Ja, jädrar vilken helkväll vi hade i fredags. Äntligen var det dags för Dannys bejublade show på Hamburger Börs.


Men vi började med en utsökt trerätters på Scandic Continentals restaurang The Market. Fast det gjorde vi inte alls det kom jag på utan vi började visst på The Capitol, takbaren på Continental.
Där är det alltid fullsatt men vi snodde snabbt åt oss sittplatser när några andra lättade ankar.
Det gäller att ha radarn på. Jag gillar den här baren, utsikten är magisk och sommartid finns det gott om plats utomhus. Vi valde sammalika mat från menyn alla fyra, en supergod trerätters.

  • Förrätt: Toast Skagen på surdegsbröd och lite goda tillbehör
  • Varmrätt: Svensk gårdskyckling serverad med rostade grönsaker, rostad potatis, bearnaise och chimmichurri. 
  • Dessert: Apelsin creme brulée, torkad och färsk apelsin, rostade pistagenötter och citronverbena.
Varmrätten kom in på ett jättefat! Och den trevliga servitrisen förklarade att det var en halv?!!? kyckling till var och en. My god! Allt smakade fantastiskt gott! Och tro mig, jag var mätt långt in på lördagseftermiddagen. Glömde i min iver ta bild på för och efterrätten. Jag njöt i fulla drag av middagen, myset och sällskapet.

Fast den gulligaste överraskningen stod ändå min vän Sussi för. Innan middagen kom servitrisen in med en bricka med varsitt glas prosecco med hälsningar från Sussi. Hon är för rar! Tack! Tack också för den andra överraskningen...du vet vad ❤❤❤





Men mätta magar trippade (släpade) vi oss sedan vidare mot Börsen. Hann med varsitt glas gott (Alltså, jag läser en blogg ibland och den kvinnan skriver alltid att dom dricker ett "glas gott", tycker det låter töntigt. Undrar om hon skulle skriva "ett glas mindre gott" om det smakade skit?)
Jag beställde en mojito som var i starkaste laget, där hade verkligen inte bartendern snålat på spriten. Generös kille! Den slank i alla fall ner tämligen obehindrat och vi intog strax efter våra ståplatser väldig nära scenen.

Danny var fantastisk, finns inte mycket mer att orda om. Han pratade mycket om sin tuffa uppväxt, sin mer än närvarande Bolivianska mamma som han härmade (sjukt kul), en frånvarande pappa, hur knäckt han blev att komma 2:a två år i rad på Melodifestivalen, samhällsproblem och mycket annat. Smart kille som lyckats, sånt gillar jag. Och tänk att man har highfivats med honom när han gick av scenen. 

Lördagen blev fullt inte lika roligt smärtmässigt. Hade värre ont efter fredagens utflykt, så här i efterhand var nog inte ståplats det bästa för min nacke. Men idag känns det lite bättre.
Snart kommer hela min familj, vi ska äta, leka, mysa och ha det bra. Kan hända att det blir ett glas gott också. I vår vinkyl har vi nämligen bara godsaker!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar