4 februari 2018

SchlagerfestBrakmiddagVännerIToppklass


 I går hade vi vår vana trogen schlagerfest för att fira att Melodifestivalen äntligen är igång. I år hade jag lagt ner lite mer krut på dukningen. Är mycket roligare nu när vi har vårt fina uterum. Är inte så bra på sånt här med dukning egentligen men jag tyckte att inköp av nya tallrikar var ett måste. Våra gamla är utslitna, kantstötta och omaka. Rudolf har länge haft önskemål om rektangulära och när jag i veckan på Ikea sprang på dessa så slog jag till. Googlade servettvikning också och bestämde mig för den enkla "musslan", åkte till Panduro för att hitta något passande glitter att göra servettringar av.



Är sjukt stolt över hur fint det blev och därför blir det massa bilder från alla möjliga vinklar så ni inte missar någon detalj, haha.


Gårdagens stora överraskning står nog ändå Rudolf för. Han försvann ut i garaget för att sedan komma tillbaka med ett....gulddraperi! GULDDRAPERI! Vad passar väl bättre en schlagerkväll än just ett sådant. Fattar inte riktigt vad han har för skattgömma i garaget men kul var det i alla fall.


Tre viner från olika vingårdar vi besökte i oktober letade vi fram ur vinkylen. Lite goda löjromschips, grissini och prosecco, även det från vår vinresa, innan vi satte tänderna i resten av plockmaten


Enkelt, gott, bara att plocka fram typ. Och alla gillar väl sånt här, eller? 


 Ugnsbakad brieost innan besök i ugnen, finns inget godare!


Bästa gästerna Mikaela och Anne ❤



Jag hade två ytterst hjälpsamma hjälpredor i köket när desserten skulle fixas. Pavlova med grädde och bär.  Kan väl erkänna att desserten inte kom att se ut riktigt som jag hade tänkt mig när dessa två köksbiträden skulle placera ut bären. Men herregud, vad gör det? Blev fint och gott ändå såklart och dessertmästarna var sjukt nöjda över resultatat och det är huvudsaken. Det blev inte så många hallon var på dom nio stycken Pavlovorna för dom flesta hann hamna i deras små munnar...
Iris och Stella klickade direkt trots dom bara träffas någon gång tidigare. Iris är världens coolaste 4-åring (hon fyller 4 år nästa vecka) inte det minsta blyg, en framåt, gullig, förståndig och rolig liten tjej. En kopia av sin mamma Frida, hon var (och är) precis likadan när hon var liten och lekte med Erika typ jämt.
Senare fick även Rudolf hjälp med att trycka på kaffemaskinen så alla fick kaffe. Varannan gång trycktes det och dom var fantastiskt duktiga och väntade på sin tur tålmodigt. Underbara tjejer ❤



 Vi bänkade oss i soffan och tittade på deltävling 1 från Karlstad. Iris hjärtröstade på alla bidragen på Annes telefon medans Stella gjorde likadant på min. Demokratiskt och bra att ge alla bidrag lika många röster.  Stella och jag hejade på Benjamin och det var skönt att det gick hela vägen till final.


Den här gullfisen vaknade i vagnen lagom när det var dags att åka hem men lite gos i mörkret med mormor hann vi med som tur var ❤


Stella sov över hos oss. Hon sov oroligt, lät konstigt, sparkade runt, hostade, snörvlade, kändes varm och gnydde i sömnen.
Jag blev som vanligt orolig och låg och lyssnade på henne till 5.00 då hon helt plötsligt sov lugnt igen då somnade jag med.
8.00 vaknade vi och gick upp för att rita lite med nya pennorna och blocket som Stella fått från Anne kvällen innan. Frukost i soffan tillsammans men tända ljus och lite barn-tv gjorde morgonen till en bättre morgon trots dåligt med sömn för mig. Gör inget, jag är ledig hela veckan och hinner mer än väl sova i kapp.
Det första Stella sa när hon vaknade var att fråga efter Anne och Iris. Sen ville hon ha mer schlagerfest för hon tyckte det var så kul, älskade gullunge ❤


Vi tog oss en vintrig förmiddagspromenad i minus 6 grader till lekparken. Vi konstaterade snabbt att vi skulle behövt solögon (solglasögon) för vi blev så bländade av den vita snön i solen.
Vi skrev bokstäver i snön, gungade och tittade på djurspår i snön. Det tyckte Stella var jättespännande! Vi såg hund, katt, fågel och även rådjur på baksidan. När vi kom in googlade vi djurspår och tittade, jämförde och Stella var överlycklig när vi även lyssnade på olika djurläten. Det gillade hon! Fast vargen är hon rädd för deklarerade hon snabbt.

Vid 14.30 åkte vi till Kungsängen, jag började bli vansinnigt trött och med en värk som vägrade bli lindrad trots jag tagit mina smärtstillande.

Tack Stella för det här besöket, kom gärna tillbaka fort ❤ Tack till alla ni som var med oss i går, det gör vi om ❤ blir glad av att omge mig med rara och glada människor.


1 kommentar:

  1. Fy fasen vad ledsen jag är att jag missade Mellomiddagen! Det såg så himla fint ut på er nya och fina inglasade uteplats. Bra jobbat Ewa!
    Jag hade nog mest av allt (om jag ska erkänna) sett Rolfs gulddraperi! Mycket spännande! ;)
    Vi tar igen det nästa gång och då hoppas jag inte att det är simtävling! PUSS

    SvaraRadera