7 februari 2018

HundVänTräningMorsanOchLillChippen


I dag hade jag finfrämmat av den här lurvtussen. Ser ut som han bara har ett öga men jag lovar, han har två stycken som tur är.
Catta och Basse var på genomresa och stannade till hos mig för kaffe och småprat, alltid lika trevligt.
Efter det åkte jag till mamma, en mamma som för dagen var mer negativ än vanligt. Tror inte något var bra idag. Hon gnäller på personalen hela tiden, dom kan ingenting, dom vet inte hur man tänder  en lampa, tar lång tid innan dom kommer när hon larmar och dom slösar på havregrynen OCH äpplemosen.
Och som den motsträviga dottern jag är kan jag inte annat än försvara dom. Jobba inom hemtjänsten är fanimig ingen dans på rosor, jag vet hur dom sliter, stressar och som oftast är dom underbemannade. Och dessutom har dom rena skitlönerna som alla vi andra inom äldreomsorgen.



Men dom här två då? Alessia gillar Carlos och Carlos gillar Alessia. Hon kryper till honom, över och under nästan. Reser sig mot honom och gillar att pussas på nosen. Svårt att få skarpa bilder med två små som rör sig hela tiden.


Idag gjorde jag något jag aldrig tidigare tillagat, rödbetsbiffar. Var galet gott och näst intill gratis ur smartpointssynpunkt. Det var bara lite ströbröd, vetemjöl och oljan dom stektes i som räknades. 1 sp/biff. blev det när jag räknat klart.


Varnade Rudolf när han kom hem, att jag gjort en vegetarisk rätt. Hade för säkerhets skull kokat potatis till honom för bulgur vet jag att han inte uppskattar. En yoghurtsås med vitlök och gurka, typ tzatziki var jättegott till. Roligaste var nog ändå när Rudolf frågar vad det är för kött i? Kött?! Ja, det är kikärtor, röda linser, vitlök och rödbetor.....kallas VEGETARISKT. Han hör lite dåligt ibland stackarn.


 I går var Gustav mammigare än vanligt. På den sedvanliga eftermiddagsvilan parkerade han sig på mig och det är väl tur att man är bred, annars hade han glidit ner ganska snabbt. Nu låg han stadigt och fint en låååång stund.

Annars idag så var det träning på Sats. För första gången tänkte jag strunta i det och lämna WO. Har haft mycket mera ont i nacken senaste veckan och mått rent utsagt skit. Men icke, jag masade mig iväg för jag ska och vill verkligen klara det. Vet att det gör gott i kropp och knopp.
Min sjukgymnast är fantastisk, han frågar alltid hur vi i gruppen mår, går runt och tjittjattar, kollar att vi gör rätt och han såg såklart också hur ont jag hade idag och styrde därför om lite i mitt träningsprogram så inte nacken fick jobba för hårt. 
Och faktiskt idag har det inte gjort riktigt lika ont.  Jag satsade på att cykla och att gå på bandet. Blev 1 mil totalt och jag känner mig nöjd.

I morgon ska jag inte göra ett dugg mer än att handla ett paket makaroner träffa Smärtgruppen för den 4:e träffen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar