21 september 2018

FrIdAYMeDeLLeRUtANKnuD



Frajdäj idag!  Men det har väl de flesta av er redan förstått och kanske några av er redan kommit in i den sköna helgkänslan, ja i alla fall ni som är lediga i helgen som jag då.
Eller har ni fullt upp med att surra fast parasoll, studsmattor, utemöbler, cyklar, blommor och annat bråte som kan väntas flyga i väg med den väntande stormen Knud som tydligen är på ingång över landet.
Vi här uppe i Stockholmsområdet verkar enligt metrologerna vara lite förskonade mot dom stackare som bor lite mer söderut. Bara att hålla i hatten med andra ord och hoppas att allt går bra. Men såklart ska jag ta med mig Rudolf och ett par meter rep på en säkerhetsrunda runt ägorna när han kommer hem. Katten? Ska vi behöva surra fast honom tro? Nej, han gillar inte blåst så jag tror han håller sig inne. Åke? Eller Åken som Stella kallar våran robotklippare, behöver han kedjas fast han också?

Igår vabbade jag, fast inte bokstavligen med anmälan till FK eller så. Stella och Carlos var hos mig hela dagen eftersom Stella hade haft feber dagen innan. Hon var dock feberfri och precis som vanligt igår, skönt.

Vi hade fullt upp as usual. Bakade, rastade taxen, tittade på gamla foton, spelade spel, lekte, pysslade, åt, fikade, rotade fram lite nygamla leksaker i förrådet och lite till. Kul dag!

Här kommer bilder:


Soldyrkaren passade på att bättra på brännan så här i sista skälvande sensommarvärmen.


Eftersom Stella hade varit lite klen fick hon åka skrinda när vi gick på promenad med Carlos.
Carlos hade visst också löst biljett till resan..i tre sekunder sen hoppade han av.


När vi kom hem så hittade jag honom här är jag undrade vart han tagit vägen.


Medans Stella långbajsade passade Carlos på att mysa med sin älsklingsmormor. 


Vi bakade och Stella hade som oftast inga kläder på sig. Vi velade mellan hallongrottor och hallonmuffins, det blev det sistnämnda.  Hon är riktigt duktig i köket, knäcker äggen själv, måttar socker och mjöl perfekt i decilitermåttet och elvispen gav hon mig vänligt men bestämt att: Mormor, släpp! Jag kan det här, det ska bli vitt och pösigt. Så rätt så rätt.


Under eftermiddagspinken fick Mimmi Pigg följa med på färden. 
Tog lilla svängen runt grannkvarteret så Carlos fick uträtta det han skulle.


Sen var det dags för fika! Stella var inte ens sugen på dom nybakade godbitarna, hon gillade inte hallonmuffins tydligen. Men hon gillade att titta på som tur var. Jag tyckte dom var jättegoda och klämde lätt i mig två på raken. Vidare sa hon något roligt: Vet du mormor? Jag tror att Anne hade gillat dom här. Tror du hon vill komma och smaka på dom? Gullungen ❤


Framåt 17.00 lämnade jag tillbaka barnen och fick tid att busa med den här "galningen" med ständigt bus i blicken. Min lilla alltid glada älskade Alessia ❤





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar