11 september 2018

VilaVinViktigtValVerklighetVarför?

Godmorgon vänner!
I går när jag kom hem efter att ha jobbat hela helgen blev jag glatt välkomnad av två av mina favoritkillar Gustav och Åke redan när jag parkerade.
Gustav som håller på att äta oss ur huset var hungrig såklart medans Åke var nöjd med sina nya arbetstider. I somras fick han ta ut en del av sin inarbetade komp och vila eftersom det inte fanns något gräs att klippa p.g.a den extrema torkan. Nu arbetar han dagtid och är ledig på söndagar.


Åt frulle i uterummet medans Vakt-Katten spanade efter eventuella inkräktare.


I lördagskväll hade jag lördagsmys med en rar boende. Vi tittade på valduellen och drack rödvin och åt chips. Ska för säkerhets skull påpeka att jag såklart inte drack något rödvin och ej heller åt några tacochips. "Ska jag hjälpa dig till sängen, du ser trött ut och kanske vill sova?" sa jag framåt 22.00-tiden till min soffkompis när dennes ögonlock började bli väldigt tunga. Svaret kom rappt: "Är du galen? Jag håller ju på med alkoholen här" Bra svar!


I söndags var det dags att rösta. Viktigare än någonsin. Rösta för demokratin, rättvisa, fler anställda inom vården, allas lika värde, mot rasism och invandrarfientlighet m.m. Men framförallt det viktigaste att SD ALDRIG får något inflytande över regeringsmakten! Ett högerextremt parti med nazistiska rötter som ska vara med och leda vårt land är inget jag ställer mig bakom. Mår illa av bara tanken.

Kön ringlade låååååång utanför våran vallokal, tog oss 1 timme och 20 minuter innan det var klart. Bådade gott att folk verkligen tog sig ut för att rösta men jag blev orolig över alla som valde att vända och gå hem istället eftersom kön var så lång. Var kö hela dagen hörde jag senare.

Tvingade mer eller mindre mamma att rösta. Förklarade varför det är i år är oerhört viktigt. Träffade en vän senare och hon berättade att det fanns något som hette Ombudsröstning. Just för gamla, sjuka, interner och andra som p.g.a sin hälsa inte kan ta sig till vallokalen. Fixade ett ombudskuvert, ett vittne och jag själv som bud och vips så hade mamma röstat. Alla röster är viktiga!


Måste visa chokladbollstårtan Emilie gjorde till Stellas kalas i lördag. Så himla fin och den hade förstås gjort succé bland gästerna.

I går efter middagen blev längtan efter mina små lyckopiller för stor. Har inte träffat dom på flera dagar. Jag stack iväg för en lekstund och blev även bjuden på rester av tårtan, och den var väldigt  mumsig. "Bara" 300 gram smör i den....
När Alessia gick och la sig lekte Stella och jag skola. Hon är alltid fröken och jag är barn. Bra skola förresten, jag blev nerbäddad på golvet under ett berg av filtar. Fröken Stella lärde mig bl.a att räkna till 10 på engelska. Hon missade dock "six" men duktig hur som helst. Sen sjöng vi också. Eller förresten var det bara Stella som sjöng en sång om naturen som jag aldrig hade hört. 

Idag blir det vila och alla måsten som jag ligger efter med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar