22 oktober 2018

SöndagsRöj



 I går var vi på utflykt till stora staden. Och som alltid när jag ska åka pendeltåg gäller det vara ute i god tid. Extrem god tid dessutom som ni ser. 17 minuter att slå ihjäl.


 "På romantisk ❤ date med frugan"  Rudolf uppdaterar sin facebookstatus.


Här sitter vi på Intiman på rad 10. Skrattar redan innan det började. Mest åt att det inte fick serveras någon alkohol innan föreställningen. Vi hade ju siktat in oss på varsitt glas prosecco men istället fick vi tänka om. Det blev en exklusiv Festis i päronsmak till mig och Rudolf valde en kopp kaffe med en minibiskvie till.  Gick bra att skåla det med. Medelåldern på publiken var väl sirkalisa 70 år..minst.
Lennie Norman höll låda i 90 minuter...utan paus, haha, så där frös proseccon inne. Och vi skrattade i lika många minuter, helt galet roligt allting. Så mycket man känner igen sig i.
Damen som satt bredvid mig skrattade högt..och då menar jag HÖGT hela tiden. Tror faktiskt jag missade en del skämt p.g.a detta.


Efter showen trängdes vi med alla andra som hade bråttom hem för att inte missa sena Aktuellt. Vi hade andra planer och var dessutom hungriga.
Restaurang Babette var en liten, fin intim vinrestaurang på Roslagsgatan. Proppfull när vi kom, varmt och trångt. Menyn behövde vi googla för att förstå. Tur att våran favoritkock Viktor jobbade och förklarade menyn och fixade till lite snacks, mellanrätter och en underbar pizza med lite annan än den vanliga toppingen till oss. Han vet vad vi gillar och allt var fantastiskt gott. En god flaska Barbera delade vi på och vi trivdes som fisken i vattnet. Kaffe och en liten isig men fasen så god dessert satte spiken i kistan. Mätta som troll betalade vi, kramade om Viktor och tackade för den fina servicen och goda maten och gick mot pendeltåget på Odenplan.

Sen det där med att springa till tåget när det står 2 minuter till avgång.....HATAR DET!  Vi hann och jag eftersvettades och flåsade ända till Kallhäll.

Nu ska jag åka till Willys och veckohandla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar