18 januari 2019

HäjFredagOchJesus


Titta vad jag hittade i skrubben! Mitt gamla Lyckotroll. Jodå, förr i tiden kallades dessa troll för just Lyckotroll. Tror inte dom gör det nu för tiden. Räknade ut att lilla trollet är cirka 53 år. Jag kan ha varit kanske 5 år när jag fick det. Nu låg det tillsammans med en massa andra troll i en påse, de flesta inköpta i Danmark under 90-talet. Få se hur dessa tas emot utav Stella och Alessia.


På min tid fick man betyg från första klass. Hittade en hel trave betyg, bl.a detta från klass 2 A.
Ja, ni ser ju själva ett sånt intelligent stjärnskott jag var...redan då! Och det sitter i fortfarande som ni säkert har märkt vid det här laget. Högsta betyg i svenska och gymnastik. Hade faktiskt samma betyg i just dessa ämnen genom hela skoltiden. Var en jäkel på hoppa höjd, springa fort och hoppa längd. Svenska är fortfarande ett favoritämne men det visste ni nog redan. Att jag hade näst högsta betyg i musik förefaller ganska solklart, har ju sångkunskaper och gehör som få. Spelade både blockflöjt, mandolin, gitarr och piano med framgång, dock inte samtidigt kanske ska tilläggas.


Men 4:a i matematik är helt obegripligt då jag fortfarande inte har fattat det där med krokodilen, större än > mindre än <.  Jag var som ni förstår inte till någon större hjälp för mina barn då matteläxorna skulle göras. Man kan inte vara bra på allt.
Men Jesusbarnet och hans äventyr med polarna kan jag tydligen mycket om eftersom jag även i kristendomskunskap (långt ord, religion heter det numera) inbringande näst högsta betyg. Hallelujah!

 I helgen ska vi fortsätta med allt sorterande. Men risken är att man blir sittande som i trans med någon teckning eller gammal leksak i knät och minns tillbaka på forna tider.


Har inte gjort så mycket mera den här veckan. Hämtade smålopporna från förskolan i onsdags. Herregud, säger jag bara. Hämtning på förskolan fungerar hundra gånger bättre OCH smidigare sommartid.
Dessa overaller, borttappade vantar och strumpor, proppfulla oorganiserade torkskåp, blöta golv, trötta och snoriga barn, svettiga och stressade föräldrar och sen dessutom snö i HELA bilen.
Tur att mina barnbarn inte var varken trötta eller hade tappat bort något. Hämtningen gick som alltid förhållandevis geschwint. Bara att se deras glädje när jag kommer gör att allt går mycket lättare och stressigt? Nja, inte det minsta vi har aldrig bråttom. Alessia utbrast lyckligt "MAMMA" när jag kom....Hon har sagt mormor EN gång, ska det vara så svårt?!

Fredag idag och vad brukar jag roa mig med då för roligt. Mammatajm, fredagshandling, god middag med tända ljus, tv för att sedan somna i soffan. Alla fredagar ser i stort sett likadana ut. Låter kanske trist fast för mig är det långt ifrån trist, bara lugnt och skönt.

Ha en trevlig helg i kylan! Själv håller jag mig inomhus så mycket det bara går, kallt som attan ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar