3 januari 2019

LekPåBusfabrikenUppsala


Idag var planen att jag inte skulle göra ett dugg mer än att veckohandla. Men så plingade det till i telefonen och Emilie undrade om jag ville hitta på något med henne och barnen. Tackar aldrig nej till en sådan invit och vi bestämde att vi skulle åka till Uppsala och leka på Busfabriken.
Nu blev det fart på soffpotatisen...snabbt in i duschen och lika snabb frulle hann jag med innan dom kom för att hämta upp mig. Taggade till tänderna var vi alla fyra mer eller mindre.



Vi höll i gång i flera timmar där vi var högt och lågt, upp och ner, fart och fläkt, snurrigt och fort, bollar och karuseller, bilar och djungelbana och mycket mycket mera.
Var ett riktigt kul lekland, jag har i och för sig bara varit på två andra tidigare och har inte mycket att jämföra med. Men det här var skitskoj tycker jag. Fanns ett eller faktiskt flera mindre lekområden för dom yngre barnen 0-4 år, Det fanns också två spännande karuseller där det ingick två biljetter i inträdet. Mycket uppskattat av både Alessia och Stella.

Bollhaven tokgillades och även rutschkanorna som fanns i flertal i olika storlekar. Vi valde förstås först den högsta och jag kan erkänna att jag var lite rädd innan jag släppte kanterna och for iväg. Stella däremot hann väl med minst tre åk innan jag hade vågat mig ner på mitt första.

Lunchpaus var ett måste efter ett par timmars lek. Bus-Pannkakor till Stella och Bus-Nuggets till Alessia, Emilie och jag åt varsin caesarsallad och allt smakade väldigt bra och det var billigt!
Enda negativa var väl väntan på maten, men det blev vi upplysta av tjejen i kassan när vi beställde att det var lite längre väntetid idag, ca 40 minuter. Men det gjorde ingenting alls för då hann vi leka en stund innan det vibrerade i fickan att vår mat var klar.
Men såklart var det gnälligt på en del andra negativa surpuppor som tyckte det tog lång tid att få sin beställda mat. Jag är säker på att personalen gjorde så gott dom kunde och herregud det fanns annat att roa sig med medans man väntade.

Efter nästan fyra timmar åkte vi hem, Stella ville vara kvar men vi andra tre var trötta! Hoppas jag får följa med någon annan gång för den här dagen vill jag ha i repris. 

Och just ja! Inträdet tyckte jag inte heller var så farligt 159:- för barn från 2 år. 85:- för dom mindre barnen och gratis för vuxna...gratis?! Inte ens när vi skulle åka karusellerna kostade det något för oss vuxna, otroligt generöst tycker jag.


Märkte nu att filmerna inte verkar funka, har väl gjort något generalfel som alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar