12 januari 2019

ÅrskrönikaAndraHalvan2018


Varsågoda! Andra halvan av årskrönikan är äntligen färdig för leverans! Trevlig läsning!


Juli 2018:




Vi tillbringade en heldag på Skansen. Premiär för pendeltågsåkande för Alessia, det var spännande. Majskrokarna och bananen var slut i Jakobsberg, sen var det bara att försöka roa henne på bästa sätt eftersom hon helst ville trava runt i vagnen. Vi picknickade på gräset, åkte karuseller och bilarna, åt glass och tittade på djuren. En toppendag!


Den årliga båtvakten ägde rum. Denna gången med en betydligt maffigare matsäck än förra årets som tog slut efter en timme. Såg inte en endaste bov, bäver eller snyltare. Myggor däremot var det gott om.


Vi grillade mycket i vår nya fina grill som ser ut som en handgranat och drack en och annan Aperol Spritz.  Livet på en pinne!


Stella och jag storstädade lekstugan. Och som hon gjorde det! Fönster, golv och allt blev mycket noga avtorkade.



Vi tillbringade en långhelg i Vadstena. Jag hade turen att hitta det ultimata boendet till oss, ett f.d mentalsjukhus och jag var galet exalterad. Spännande att läsa all historia om Dahlströmska Gården. Jag besökte också det intilliggande Hospitalmuseumet, var mycket intressant och jag höll aldrig på att komma därifrån. Guiden var väldigt påläst och berättade hemska berättelser om stället. Rudolf höll sig så långt från stället som möjligt, han sov på en parkbänk nere vid vattnet.


Men största anledningen till Vadstenabesök var ändå dom här grabbarna.
Vi såg dom i Borgholm året innan och ville se mera av dom, vi fick liksom inte nog på Öland 2017.
Härlig konsert med alla gamla låtar som man kan sjunga med i, åtminstone i refrängerna. Medelåldern på publiken var väl cirka 50 år. Toppenkväll!

Vi var till Wenngarn några kvällar och åt av Bageriet & Cafeets grillbuffé. 
Just den här kvällen var ❤ Catta ❤ Göran och Basse med. Saknar Catta och Basse varenda dag!

 

Jag flyttade hem till Carlos några dagar då hans familj semestrade söderut.
Det rådde extrem värmebölja i Sverige flera veckor och vi kunde inte promenera något alls. Jag tvingade ut den morgontrötta killen vid 6.00 på morgonen, sen blev den en snabbpink i skogen i skuggan bakom deras hus mitt på dagen för att sedan gå spåret och avsluta med hundbad i Lillsjön sent på kvällen. Ville inte ens köra honom i min bil för att åka hem till oss på dagarna. Tempen i bilen visade 42 grader och innan AC´n hade gjort sitt hade Carlos hunnit dö av värmeslag. Vi höll oss hemma framför fläkten och med neddragna persienner. 

Det var också i juni och juli som Sverige mer eller mindre stannade likt Stenmarkstiden på 70-80-talet när Sverige helt galet och oerhört roligt gick ända till kvartsfinal Fotbolls-VM i Ryssland. Vilket lag, vilken Gran, vilken coachning, vilken glädje, vilken spänning och vilka fans. Sverige är således Top 8 i hela världen och detta helt utan Zlatan...magnifikt! Vi hade ju Granen istället!

Det som jag minns bäst är trist nog tråkigheterna i juni. När jag rasade ihop totalt efter ett par års försök från några kollegor att försöka knäcka mig eller "sätta dit" mig som det hette. Det lyckades dom alltså med i juni och både jag och chefen insåg att dom aldrig skulle ge sig. Begärde därför att få bli omplacerad fortast möjligt. 


Augusti 2018:



Jag tillbringade en härlig kväll i värmen med detta glada gäng. Vi var i stan och dinerade på Eataly och sen gick vi på bio och såg Mamma Miafilmen. Var min födelsedagspresent (eller var det Mors dagspresent?) från Emilie och Erika.


Gosade med Alessia så mycket jag bara kunde ❤


Diggiloo på Ulriksdal och som alla andra år måste den obligatoriska "fulbilden" tas.


Vi blev bjudna till Rimbo till Jeanette och Anders som vi träffade på Piemonteresan. Även Benny och Mona var med och färdmedlet från Odensala till Rimbo var denna gulliga Kalle Ankabil. Nästan 100 år gammal och det var banne mig bland det roligaste jag varit med om, skrattade hela vägen.




Det blev ett minst sagt händelserikt dygn. Totalstopp i avloppet, ingen toalett kunde användas, husbilstoan plockades in och jag var glad att jag slapp göra tvåan.  Dagen efter blev det jobb för pojkarna. Tur att alla tre är kunniga i branschen, grävskopan kördes fram och efter en stund var problemet löst. 
Vi hade ett härligt dygn tillsammans och det var skönt att få skratta så mycket som vi gjorde.


Wenngarn besöktes en del tillsammans med dessa två prinsessor.


Rudolf och jag åkte till Sigtuna där det var marknadsdagar. Många gamla träbåtar att titta på.


Lunchen i Sigtuna intogs på en parkbänk och smakade ljuvligt. 


Erika fyllde år och vi firade med en braklunch på favoriten Eataly.

September 2018:



Stella fyllde 4 år, helt obegripligt vad tiden går fort ❤ 
Emilie hade gjort ett riktigt mästerverk till tårta, kan berätta att den var fantastiskt god.


Sverige gick till val och än idag tjafsas det om vilka som ska regera landet. Pinsamt Sverige!


Jag fortsatte att var poppis och favorit på jobbet! 




















Vinet smakade som bäst i uterummet tillsammans med Erika.


Anne, jag och Ingrid försökte bli av med sånt vi inte behövde men som vi tyckte andra behövde på Wenngarns bakluckeloppis.


Bästisarna Stella och Iris käkade pizza i gräset.


Alessia plockade årets plommonskörd stående på tå


 Stella tog med sig Pingu och kossan till lekparken.


Oktober 2018:




Vi åkte i hyrd minibuss med Piemontegänget (dom med avloppsbesväret) till Kivik. Världens bästa Eva och Åke öppnade så gästvänligt upp sitt vackra hem. Tre nätter med skratt, världsklasskäk och dryck, äppelmarknad och upptäcksfärder hann vi med. Längtar redan tillbaka!
Huvudsyftet med långhelgen var att bärga hem vårt beställda vin från Piemonte. 




















En helg med Anne och Melodifestivalklubben hanns också med i oktober. Siktet inställt på Sundbyholms Slott och det blev en fantastisk helg med skratt, prosecco och linschips i sängen med Anne, kändisar, superbra uppträdande och massor med annat skoj. Vi såg inte en endast bonde.


Gustav svajpade höger eller var det vänster på Tinder  


Jag hämtade barnbarnen från förskolan ❤


Skrattade så vi fick ont i magen när vi var på Intiman och såg Lennie Norman


 Var på Ikea och inhandlade sånt man behöver eller kanske inte alls behöver. Glass efteråt behövde vi i alla fall.

Oktober var också månaden då jag äntligen bytte arbetsplats. Gjorde bejublad comeback på Pomona och blev välkomnad med öppna armar, kramar och hurrarop.


November 2018:


 







 










Jag bjussade hem valda delar av mina föredettingar till kollegor på en helkväll. Vi hade jättemysigt!




















Min mamma fyllde 90 år samma dag som Musse Pigg och det firades lite lätt motvilligt med smörgåstårta, bakelser och cider tillsammans med familjen.


Halva norra Stockholm engagerade sig i lilla chihuahuan Oddis försvinnande. Så även vi.  Emilie och jag var ute och letade i flera timmar i Järfälla utan resultat. Efter fem eller sex dagar kom han tillrätta, vid liv men ganska medtagen. En solskenshistoria som berörde många ❤


Rudolf kom hemsläpande med ytterligare en moppe


Full aktivitet i vårt kök då en trerätters söndagsmiddag skulle tillagas.
Alla hjälpte till som ni ser.


Stella ritade av mig
❤ 



Och Alessia gillade mormors höstpimpande veranda



Anne och jag checkade in på Scandic Malmen för en riktig 24-timmars feelgoodvistelse. Vi började med middag på....ja, vad tror ni? Eataly såklart. Och sen vidare mot Globen för att äntligen få se Mia Skäringers show. Vad bra den var! Hon är mer än fantastisk den kvinnan.


December 2018:



Nisse-Bus flyttade in och under hela månaden busade han med oss.


Fick problem med örat och var tvungen att uppsöka läkare, inte en gång utan tre gånger innan eländet gav sig.




















Var på Stellas och Alessias fina förskola på luciafirande. Finaste luciatåget jag skådat och som dom sjöng!


Tog ett fruktansvärt ledsamt, sorgligt och fint farväl av en utav mina bästa vänner ❤ Har svårt att förstå att hon är borta och jag tänker på henne varje dag.


 Myste med världens finaste hund  


Stella och Alessia bytte rum och jag var där och inspekterade såklart. Blev toppen för båda två


 Årets pepparkakshusbygge gick strålande tillsammans med mina två små hjärtan


Det årliga glöggmingel gick av stapeln i uterummet. Alla fina vänner på plats och Rudolf trivdes på tjejkanten. Vi drack inte en milliliter glögg, däremot en och annan god flaska vin. Maten var som alltid, italienska delikatesser. Älskar plockmat! Underbar kväll!


Jag lekte Ernst med hjälp utav en limpistol, en trave pepparkakor, florsocker och en bit kartong.


Julafton var som alltid lika mysig. Jultomten kom på besök till två halvskraja barn. God mat, fullt ös, högvis med julklappar, glada barn, trötta barn, hostande make,  julklappspapper överallt och jag åkte vid 20.00 lite lätt trött till jobbet.

Nyårsafton avslutade året för oss och säkert många andra också. För oss på samma sätt som alla andra år sedan Gustav flyttade in. Det vill säga med en skräckslagen Gustav under soffan, vi i varsitt soffhörn i soffan med varsin Bingolott i näven. Nyår betyder inte så mycket för mig, känns bra att bara vara hemma och slöa och försöka göra katten glad. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar