26 mars 2018

DåligBörjanToppenAvslutPåHelgen

 Det blir aldrig som man tänkt sig. På min andra natt i torsdags blev jag sjuk, så dålig att jag var tvungen att sjukskriva mig fredagsnatten vilket inte händer alltför ofta. Men jag var totalt slut och med ett illamående som aldrig gav sig, ont i magen, ont i huvudet och kroppen.
Sov hela fredagen, åt inget mer än nyponsoppa, bananer och Novalucol. Lördagen var jag på benen men fortfarande bestod matintaget av nyponsoppa och banan och en och annan Novalucol. Rena bantningskurer!


Stella och jag hade bestämt att vi skulle ha en tjejdag tillsammans på söndagen. Klockan 10.00 hämtade jag den lätt överexalterade treåringen för att åka vidare mot Kista Galleria.
Vi skulle gå på bio och se Lilla spöket Laban klockan 11.20.  Vidare stod shopping, glassätning och lunch på programmet.
Vi köpte biljetter, popcorn och varsin Festis innan vi letade oss fram till salong 11, rad 4 och platserna 44 och 45. Var inte direkt utsålt, trodde först vi skulle bli helt ensamma men strax innan filmen började kom det två mammor till med varsitt barn.
Det ena barnet satt inte still en sekund utan sprang mellan stolsraden typ hela tiden UTAN att hans mor sa något. Det andra barnet satt för all del still men det var ett fasligt gnällande och gnyende på honom mest hela tiden. Han kunde i och för sig varit sjuk eftersom han gnällde hela tiden men då borde inte hans mor frågat honom med irriterad röst "Vad är det NU då?" varenda gång.

Min lilla primadonna satt stadigt, vant tillbakalutad i biofåtöljen med popcornen bredvid sig och Festisen i den lilla hållaren på armstödet. Hon gillade filmen som visade sig vara 6 stycken kortfilmer efter varandra. "Ät mormor!" kommenderade hon då och då och jag tuggade i mig lite popcorn jag med trots värkande mage.
44 minuter senare var filmen, popcornen och Festisen slut och vi tog med oss allt skräp och kastade i närmsta papperskorg.


I foajén hittade vi förutom toaletter en Legohörna. Tror vi satt och byggde närmare en hel timme där. Var superkul och nu måste vi skaffa oss en hög med Lego också. Är det någon som sitter på en säck med fint Lego så köper Stella och jag mer än gärna till ett överkomligt pris.
Stella byggde på höjden medans jag hade fullt sjå att försöka hålla mig kvar på dom små runda och hala pallar som satt fast runt bordet. Konstaterade snabbt att min rumpa var alldeles för stor för dessa. Min rumpa får plats sa Stella. Så rätt hon hade, som oftast.


När vi efter allt Legobyggande ansåg oss färdiga blev det lite shopping. Stella handlade en kjol och en tröja. Kunde säkert köpt hela Lindex men blev mer än nöjd med dessa två plagg. Hon for in på Gina Tricot, gick vant omkring, kände på plaggen, hummade och stannade vid en svart jeanskjol som hon tyckte vi skulle köpa till mamma. Det gjorde vi inte,
En skoaffär skulle också scannas av och den här gången var det pappa Jogge som tydligen behövde nya skor, det fick han inte.
På Guldfynd ville hon köpa sig lite nya halsband men mormor skyllde på att hon inte fått lön ännu och det var ju faktiskt sant. Blev inga nya halsband heller alltså.
Anar att denna lilla juvel kan komma att bli dyr i drift i framtiden, tre år nu och redan shopoholic light.
Lunchen var planerad till Foud Courten men den visade sig vara stängd. "Äsch sa Stella, jag tycker vi äter sushi istället" och så gick vi till Zan By Pong där dom har sushi på rullband. Stella plockade sushitallrikar ur luckan som hon inte gjort något annat i sitt liv. Tror hon tyckte det var kul, fast vi åt inte så mycket. Min mage hade nog helst velat ha nyponsoppa men det fanns det inte på någon av tallrikarna som rullade förbi men några bitar sushi fick jag i mig i alla fall. Älskar sushi!
Stella åt ett par stycken laxbitar, en pannacotta och en tallrik med melon. Mätta och nöjda betalade mormor och sen åkte vi vidare mot Panduro i Barkarby. Påskpyssel stod på inköpslistan.

 

Vi åkte hem till oss och pysslade eftersom flickebarnet vägrade att åka hem till sig. Till och med morfar vaknade upp ur vinterdvalan och satte sig vid köksbordet och pysslade med oss till Stellas stora förtjusning.
Vi hade jättekul och Stella var fantastiskt duktig och tålmodig. Märks att hon pysslar en del på förskolan, hon kan mycket. Lite brett mellan ögonen kanske....hihi men väldigt väldigt fina.

Ny vecka, påsk dessutom. Jag ska återgå till jobbet i morgon. Kommer förhoppningsvis att funka. Med Novalucol, nyponsoppa och bananer kommer man långt. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar