7 juni 2018

BitteFyllerÅrOchLiteAnnatSkoj


I går var det inte bara Sveriges Nationaldag det var även min vän Bittes födelsedag. Och det firades med en mycket trevlig tillställning hemma i trädgården.


Vi sjöng, hurrade och det avlossades en kanon med färgglad konfetti 





,
















Men innan sjönsången blev vi bjudna på en makalös god buffé. Plockmat när den är som bäst och det var så gott att jag var hungrig så jag glömde helt enkelt bort att ta bild på maten.

Till kaffet dukades det upp ett hav av olika läckerheter. Kladdkaka, rabarberpaj, kakor, havrebollar, jordgubbsbollar (satan vad goda!), småkakor, bullar, nötkakor och mer därtill. Kan säga att mitt kaloriintag den eftermiddagen var säkert fyrsiffrigt.


Det var tipspromenad också. Kluriga frågor om jubilaren givetvis. Jag och Linda bildade lag. Bittes mamma Ester som är en bra bit över 90 år ville vara med i vårt lag också, de fick hon förstås men hon höll sig i skuggan och svarade inte på några frågor, haha!

Var var Bitte uppväxt? Vilken kändis är född på samma dag som Bitte? Vilken idol hade Bitte som tonåring? Vi var ganska säkra på alla faktiskt men märkte när vi lämnat in lappen att vi glömt en fråga...klantigt! Hade vi hittat och svarat rätt på den frågan hade segern varit vår hörde jag av säker källa senare på kvällen, men jag är inte bitter..inte alls..... Det blev istället Ingrid som tog hem en delad förstaplats tillsammans med Bittes bästa vän Lisbeth, grattis till er! Jag satsar på revansch när hon fyller 70...!

Stort tack till Bitte, Chrisse, Carro, Linda och katten Torsten för att jag fick komma, var så trevligt och förbaskat gott allting ❤

Funderade lite själv hur jag vill fira min födelsedag om två år om jag lyckas överleva. Jag kommer inte ha någon jättefest som jag hade när jag fyllde 50. En kul fest visserligen där alla mina vänner, jobbarkompisar och släkt var inbjudna. Italiensk cateringbuffé, vin och öl från Tyskland i mer än överflöd, lekar, sång och tokigheter. Vi höll på till 4.00 då Pomonagänget åkte hem, dom packade in sig minst åtta stycken i en Volvo kombi. Magnus dessutom med en liten TV i famnen som han vunnit på lotteriet vi hade. En gammal TV visserligen utan fjärrkontroll men han var överlycklig ändå. Vi lottade ut allt möjligt tokigt bl.a en gammal innebandyklubba, en Spice Girlsflagga, en kaffekanna, gamla CD-skivor och annat knäppt vi rotat fram ur gömmorna.
Var förstås på skoj och jag kan avslöja nu att vi fuskade innan och bestämde vilka som skulle vinna och vad dom skulle vinna....den oerhört spännande dragningen var alltså ett spel för galleriet.
Tror Anne vann en flanellpyjamas, hon fryser ju jämt stackarn ❤

Nej, när jag fyller jämnt nästa gång vill jag umgås med min lilla familj. Skulle vilja åka någonstans tillsammans. Ett ställe där hundar är välkomna förstås. Har tittat på Astrid Lindgrens Värld, där är hundar välkomna och det finns jättefina hus i närheten man kan hyra. Stella kommer vara knappt 6 år och Alessia 3 år, perfekt ålder för Astrid Lindgrenfigurerna. Tror vi kommer få jättekul! Men det är två år kvar, hinner hända mycket på två långa år.

 

 I dag har vi bara myst Carlos och jag.  Vi gick upp vid 8.00 och tog oss en långpromenad i snigelfart på en timme i spåret. Vi har varit i Bålsta på Arken Zoo och köpt ett nytt luftigare sele. Ett blått Hurttasele valde han. Det fann cerise och ljusgrått också men det blåa ville han absolut ha. Bra val, tycker det passar bäst till pälsen.

 

Blev riktigt varmt idag med. Vi höll oss i skuggan hela eftermiddagen. Gustav var också med på ett hörn under ordnade former. 
Nu ska vi strax lägga oss och just nu kom jag på att jag glömt öronpropparna. Sover nog ändå, känner mig ganska trött trots jag inte gjort något alls idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar