20 juni 2018

FödelsedagTimeOutUnderbaraBarnbarn

 Dags att ta sig samman och sammanfatta dom senaste dagarna. I söndags fyllde jag år och det firades väldigt lugnt och stilla.


Min bästis Ingrid kom på eftermiddagen samtidigt med regnet. Lite chips, löjromsdip och varsitt glas jordgubbsprosecco på verandan smakade gott.


Lite senare dök resten av fanklubben upp. Stella visade morfar var den nyinköpta fasadflaggan skulle placeras. Hon var mycket nöjd när jag berättade för henne att jag köpt en flagga som hon önskade till lekstugan. "Är den gul och blå?" frågade hon i telefonen. Klart den är!


Jag hade inte önskat mig någonting mer än att Jogge skulle brassa något gott till middag åt oss. Gärna pasta. Och som han gjorde det, var makalöst gott. 
Tror Emilie var med på ett hörn i grytorna också medans resten av sällskapet hade fullt sjå att hålla koll på Alessia. Detta underbara lilla charmiga barn som man helst skulle vilja äta upp ❤ Hon var överallt och ingenstans, precis som nyfikna aktiva ettåringar ska vara. I ett obevakat tvåsekunders ögonblick hittade Rudolf henne på övervåningen. Hon är snabb som en vessla när hon klättrar uppför trappen.


Heja Sverige! Korvgubben är laddad för fotbolls-VM

Fick trots jag avböjt presenter finfina gåvor. Fyra stycken superfina hängande ljuslyktor som passade perfekt i uterummet. En trevåningskorg som jag byggde om till en tvåvåningskorg av familjen. I den ska jag ha olivolja, vinäger, kryddor, servetter, bestick och lite andra
bra-att-ha-nära-grejer-i-uterummet-och-slippa-hämta-i-köket-grejer.
Helt perfekt! Fin hortensia i favoritfärgen fick jag av Ingrid och en flaska rosé som jag inte druckit upp men väl stoppat in i vinkylen så den kom inte med på bild. Tack snälla ni för presenterna, jag känner mig bortskämd.


Stella hade pysslat en egen fin present till mig som hon stolt överlämnade med orden "Den här ska du arbeta med!"
Frågade henne idag om vi skulle göra det tillsammans, arbeta med den alltså.  Hon tittade på mig och sa allvarligt, "Nej, mormor det där är bara för vuxna, du ska ha den och titta på" Älsklingen ❤


En med energi som räcker till halva gatan och en med ingen som helst energi.
Förresten upptäckte Alessia en annan rolig evighetslek, kattluckan! Där slängde hon ut allt och lite till.


Idag har Stella varit hos oss efter förskolan. Tänk att man kan få ny energi bara av att umgås med detta lilla förståndiga flickebarn.  Hon är smart, rolig, gullig, snäll, omtänksam, förståndig, glad och mysig. En ren och skär ära att få vara mormor till henne ❤

Nu skruvar jag p.g.a  bl.a hälsoskäl ner aktivitetsnivån en smula här på bloggen. Återkommer när/om orken kommer tillbaka. Trevlig midsommar!

PS: Till alla er som som så rart kommenterar mina blogginlägg på facebook, ni får gärna skriva kommentarerna här direkt så fler kan läsa dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar