23 december 2016

DanföreDan





I går hade Stella och jag en härlig dag! Vi hade fullt upp från tidiga morgonen. Vi började med att redan klockan 8.00 hälsa på gammelmormor. Arbetsterapeuten skulle leverera en duschstol som enligt henne skulle komma in genom den 56 cm smala badrumsdörren. Och eftersom mamma inte kan öppna när någon plingar på dörren så fick vi åka dit och se till att hon kom in.
Nu var det redan fullt hus hos henne, både hemtjänsten och hemsjukvården var där och hjälpte henne så vi hade alltså kunnat stanna hemma. Men jag visste inte riktigt när dom skulle vara där, alla tider är osäkra cirkatider när man arbetar med människor har jag märkt.
Stella tittade med stora ögon när gammelmormor gjorde morgontoalett vid köksbordet. Borstade tänderna och torkade av ansiktet. Undrar vad hon tänkte egentligen.

Vi hade så roligt hela dagen, Besökte två lekparker, var på Willys, fikade, gräddade våfflor till lunch, läste flera böcker, sjöng, gjorde ormar av leklera, matade kissen många gånger och sov välbehövlig skönhetssömn efter lunchen.

Tänkte att vi skulle klä granen tillsammans också men barnet ifråga delade inte min entusiasm och satte bara en enda röd kula i granen och sa "SÅ!" sen la hon sig bekvämt i schäslongen och tittade på när jag fortsatte jobbet. Blir nog ingen Jul-Hitler av henne. Räcker med att hennes mor och morfar är det.

Ytterligare en rolig sak var att hon gjorde tvåan på toaletten för första gången! Tror ni man känner sig stolt då, premiärbajsa här, på våran toa!? När hon var klar stod hon nöjd bredvid toaletten, vinkade och sa hej då till bajset när hon spolade. Sen klappade hon dom små händerna och utbrast "bravo!" Haha, hon är så rolig!

Vid 17.30 kom hennes föräldrar och hämtade henne. Det blev tomt, tyst och ensamt i ett nafs. Tänk att ett litet barn kan ge en så mycket glädje och kärlek.

Idag har jag lyckats pricka av det mesta på to-do-listan inför mammas flytt. Är ett himla ringande och mailande och jag börjar bli lite lätt trött nu. Jag känner mig totalt oinspirerad, slutkörd, förvirrad och förbannat trött.
Julafton i morgon, har inte gjort ett endaste dugg av vad som jag brukar göra, varken känner eller orkar göra något. Jag har i alla fall slagit in julklapparna, alltid något.
Tillbringar nästan tid mer hos mamma än hemma just nu. Och när jag är hemma så ringer hon...ofta.

Julafton i morgon! God Jul önskar jag er alla!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar