26 december 2016

Flyttförberedelser


Idag har jag mestadels av dagen varit hos mamma. I morgon är det flyttdags, känns fantastiskt skönt med fan så jobbigt. Att flytta är ingen enkel grej man gör på en kvart direkt. Speciellt inte när man som i mammas fall flyttar från en stor trea på 74 kvadrat till en tvåa på 61,5 kvadrat. Mycket möbler får inte plats och jag har mätt, ritat på en skiss och planerat vad som ska lämnas kvar. I samråd med mamma såklart.

Är viktigt att inte övermöblera, rullstol och rullator tar mycket plats. Det gäller att tänka till och göra det hela så det blir bra på en gång. 
Idag har vi plockat ner och packat allt i bokhyllan och vitrinskåpet. Plockat ner alla fotografier och tavlor. Satte en trave tidningspapper i näven på mamma så hon fick känna sig lite nyttig och delaktig när finporslinet skulle packas. Hon gillade det och var otroligt nog på ett väldigt muntert humör. Skrattade till och med två gånger. Jihaiiiii!
I morgon har Owe hyrt en större bil och vi börjar flytten vid 10.00. 

Har även blivit riktigt irriterad och rent av förbannad på Hemsjukvården som kommer och ger mediciner på kvällar, helger och nätter.
Mamma har medicin 8.00, 14.00, 20.00 och 22.00.  Hon har hela julhelgen och för den delen ända sen hon kom hem från sjukhuset fått 9.00, 12.00, 17.00? 
I dag ifrågasatte jag sjuksköterskan från ett privat vårdbolag som kom redan vid 11.30. Fick så korkade svar så jag blev matt. Hon fattade absolut inte ett piss. "Jag gör bara mitt jobb" Mmmmm, eller hur? Jag propsade på att mamma ska ha enligt medicinlistan, var sjätte timme, nu får hon alltså medicinen långt ifrån var sjätte timme. Dessutom signerar dom utan att ha sett om hon tagit medicinen...fel fel fel! Och 17.00 istället för 20.00? Många timmar på kvällen och natten utan värktabletter när hon har så ont. Jag blir förbannad!

Skönt att hon får flytta till servicehuset, jag tror och hoppas att ordningen kommer vara bättre där. Håll tummarna!


Stella visar upp sin julklappströja jag gav henne. En Hot Dogtröja från Mini Rodini, barnet älskar ju korv så den var mer än passande.


Carlos är hos oss en stund nu på kvällen. Lilla familjen är och äter middag hos farmor och farfar. 
Han får mysa med oss framför brasan istället.  Det gillar han bättre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar