6 december 2016

ToppTisdag

Jag får ibland frågan om jag inte ska börja jobba dagtid i stället för på natten. Svaret är nej, nej för att jag har alldeles för mycket att göra på dagarna. Skulle aldrig hinna med det jag vill göra. Dessa två lediga dagar jag nu avverkat har det varit fullt upp. Har knappt hunnit varit hemma.
I dag inget undantag. Det började med att jag vaknade i soffan vid 8.30. Rudolf snarkar värre än vanligt för tillfället, orsaken till det är att han är förkyld stackarn.
Efter en frukost av det skralare slaget så åkte jag till Bålsta. Anne bjussade på adventsfika och jag var glad att frukosten inte var så bastant så jag fick plats med allt gott.

Har varit ute och åkt bil med två trevliga tjejer och en hund också. Ett nödvändig roadtrip som jag inte tänker berätta mera om.

Kvällen ägnades åt ett tappert försök att påbörja tillredningen av godsaker vi ska bjuda gästerna på vid vårat lilla event vi ska ha i helgen. Bakade lussekatter och provade mig för första gången på att göra en fudge, tog typ hundra år innan den kom upp i 120 grader. Är långt ifrån något fan av hemlagat julgodis, gillar det inte alls.  Men dajmfudgen jag gjorde i kväll kanske gör att jag ändrar mig.



Fast jag vet inte, ser inte speciellt trevligt ut...... och för er som jobbar inom äldrevården kanske ni som jag tänker på något helt annat än just dajmfudge när ni ser den här blaffan? 

Receptet hittar ni här om ni mot förmodan vill ha prova: Bajsellergodis
 

 Lussekissarna ser i alla fall ut som dom brukar göra när jag är i farten.

I morgon är Stella ledig från förskolan och ska vara hos mig hela dagen. Ska bli så kul att få ha  ensamtid med henne. Vi ska bl.a baka pepparkakor och ställa fram alla tomtar och annat julpynt.

Men känner jag Stella rätt så föredrar hon kanske hellre att mysa i soffan. Hon facetajmade häromdagen med mig och då sa hon så gulligt: Komma mormor? myyyyysa, soffan, smörgås.
Kan alltså bli en smörgås i soffan i morgon.


 Prisa gud! Utvecklingen går framåt...Fummelfri ninjaplast, som jag har väntat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar