4 december 2016

IGårFylldeJagÅrVärldsklassBästaIngrid

Vilken kalasdag jag hade i går! Jag sov kanske lite lite efter nattjobbet men det var det värt när man fick en heldag med världens bästa Ingrid.
Mer generös människa får man leta efter. Jag skäms fortfarande att hon bjussade på allt.Vi åt och drack så fantastiskt gott!
Det var en försenad födelsedagspresent till mig från henne. När jag fyllde år i juni var jag nyopererad och hade foten i en hermetisk tillsluten slalompjäxa. Var deppad, less och försökte dessutom med noll koordinationsförmåga ta mig fram på kryckor utan att bryta lårbenshalsen eller nacken.

Så mycket roligare och mer passande att fira födelsedag i går i stället. Foten fick jobba på, vi gick närmare en mil mätte Ingrid på sin telefon. Men det gick bra, hade inte mer ont än när jag jobbar.


 Ingrid hade planerat allt in i minsta detalj. Förrätten intogs på Lennart & Bror på Birger Jarlsgatan, en fantastisk kött/delikatessbutik där Ingrid beställde en ost och charkbricka och varsitt glas rött.
Fattar ni hur gott det var? Tror inte det finns något godare än just ost och charkdelikatesser. Älskart!


Efter förrätten så tog vi oss genom stan, shoppade lite innan vi gick till Gamla stan för ett besök på julmarknaden. Det var som alltid inte bara vi som hade samma tanke, men trots att det var massor med folk så gick det ändå att röra sig ganska bra.

Ingrid bjussade på varm glögg och pepparkakor, var mysigt att stå där och glutta på alla människor.
Det var dessutom ganska kyligt och det bet i kinderna så varm glögg värmde oss bra.
Sist jag var på Stortorget var det folktomt så när som på en ensam liten duva. Men så var det också 5.30 på morgonen när Anne och jag trippade hem från Euro Club till Scandic Malmen för att sova tre timmar efter ESC-finalen.


Hela Stockholm var så fint pyntat med ljusslingor överallt. Vi stannade till och tog varsin kaffe på Phil´s Burger på Stureplan för att sedan ta oss en tur in och värma oss på Mood´s galleria.


Middagen intogs på Jamie´s Italian Stureplan och jag säger bara whaoooooooooo! Italiensk mat i världsklass! Ingrid vet vad jag gillar.

 

Sötnosen beställde varsin mojito till oss medans vi läste menyn.



Vi valde pasta, två olika modeller. Jag tog Our Famous Prawn Linguine som var vitlöksfrästa havskräftor, tomater, saffran, chili och ruccola. 
Ingrid valde Truffle Tagliatelle, tryffelsmör, hyvlad svart tryffel, parmesan, muskotnöt.

Kan säga att det inte blev en smula kvar på våra tallrikar. En flaska utsökt Ripasso gjorde middagen till en utav dom bättre på mycket länge.

Kul grej var att det fanns en parmesanpojke som gick omkring bland gästerna med en jätteparmesan och en parmesanhyvel i näven och erbjöd gästerna mera parmesan.
Alla borde ha en egen Parmesanpojke! 


Såklart blev det dessert, trots vi var vrålmätta. Epic Chocolate Brownie. En brownie med vaniljglass, chokladsås och karamelliserade popcorn. OJOJOJO!

Den här restaurangen kommer jag återvända till, helst i morgon. Allt var så gott och personalen supertrevlig för att inte tala om sällskapet. Mat i världsklass!
Tack, tack, tack rara Ingrid. När du fyller år i maj lovar jag att bjuda igen. Vi testar väl korvkiosken?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar