29 december 2016

DetBörjarArtaSig



Efter tre dagars plockande och packande ser jag faktiskt ljuset i tunneln, tro det eller ej! Idag jobbade jag bara 8 timmar mot 10-timmarspassen dom föregående dagarna. Flytta är inte enkelt om nu någon skulle tro det. Tycker det aldrig tar slut på grejer. Idag har jag i alla fall plockat upp alla flyttkartonger, fatta ALLA!
Ja, förutom två då. Dessa två innehåller gardiner, gardiner och ännu mera gardiner. Hur mycket gardiner behöver man? Men mamma har ju alltid gillat att sy, tilbringat många timmar vid symaskinen och nu har vi alltså resultatet i två eller var det till och med tre flyttkartonger?
Går omöjligt att låta allt få ta upp en hel garderob, det finns bara fem stycken och dom är ju ämnade åt andra nödvändiga saker, typ kläder, jackor, skor, lakan och handdukar etc.

Tur att lägenheten är utrustad med ett jätteförråd. Där får således dessa gardinkartonger förvaras.
Jag har också plockat upp allt i bokhyllan...allt! Fotografier, böcker, prydnadssaker och annat som folk som har bokhyllor har i bokhyllan. Tur att jag tog en bild innan (ironi, gjorde aldrig det) för det skulle naturligtvis vara exakt placerat som innan vi packade ner det. Jag med mitt guldfiskminne!
Mamma satte jag i en fåtölj och så fick hon dirigera mig...herregud skulle den blåa trägumman med huckle på huvudet inköpt på Öland -62 stå till vänster eller höger om porslinskossan inköpt på Azorerna -06? Svåra frågor i livet. Till slut så var vi nöjda, i alla fall nästan. Finns värre problem än dessa, men för mamma är det viktigt det här.
Alla fönster har fått gardiner, finns några att välja på...haha! Lampor i tak och fönster är också på plats. Det börjar se färdigt ut. Jag har tänkt och försökt organisera så allt ska bli så bra som möjligt både för mamma och självklart också lättarbetat för personalen.

Jag tycker servicehuset verkar väldigt bra och mamma håller med. Personal finns i huset, dygnet runt. Tror att det kommer vara enklare då det är samma personal som jobbar i huset. Inte så många olika personer som tidigare. Det är i stort sett samma som att bo på ett äldreboende, skillnaden är att man har egna lägenheter och äter sina måltider i hemmet i stället för i en gemensam matsal. Är inte alltid så kul att tvingas börja äta alla sina måltider med sina grannar som det blir när man flyttar in på ett boende. Det skulle i alla fall jag inte vilja göra.
Dom har egen sjuksköterska, läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast. Aktiviteter varje dag fast inte nu under julledigheten. Hörde ryktas något om goda räkmackor i restaurangen på onsdagar.
Idag kom Syster (Broster?) Meles på besök, han var trevlig och han berättade lite om rutiner kring mediciner och annat viktigt som jag bör veta som anhörig.

Personalen kommer och värmer maten till henne, diskar, plockar undan, ger mediciner och ibland bara för tillsyner.  I går var det städning men det verkade lite överjobbat eftersom hela lägenheten var i ett enda flyttkaos, det får bli nästa vecka istället.

Skön känsla när mamma satt i fåtöljen i kväll innan jag gick hem och sa: Tänk nu börjar jag trivas, det är så fint här! YES! Äntligen! Sen gäller det bara att vi får en tid för att permanenta håret hos Monica så snart som möjligt för innan det kan hon INTE visa sig därnere på aktiviteterna och dom andra tanterna som är så fina.

I helgen blir det sista rycket, tavlor och fotografier ska upp på väggarna. Det får Rudolf och Owe fixa. Allt kommer inte få plats, är färre väggar i den här lägenheten. I dag har vi sållat lite vilka som är viktigast för henne. Resten får bo i förrådet tillsammans med gardinerna.
Efter det är det hög tid att rensa kvarvarande grejer på Norrgårdsvägen samt två källarförråd. Det mesta ska till tippen skulle jag tro. Tack gode gud att vi har flyttstädning!

Minns ni min rosa to-do-lista jag visade er förra veckan? Jag har idag lyckats prickat av ALLA punkter...känner mig vrålnöjd!



Man är nog lite yrkesskadad......tvingade Rudolf på första flyttdagen åka till Jysk strax innan stängning och köpa den här trådbackshistorian. Hatar när det inte är ordning på grejorna. Här finns allt lättillgängligt för personalen och dom slipper leta i alla garderober, lådor, skåp efter handskar och dylikt. Placerad i jättebadrummet, lätt överskådligt får jag hoppas. Papperskorgen till höger i bild hade jag i flickrummet på 70-talet, prislappen satt kvar under, kostade 10.25:- på Vivo.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar