27 december 2016

FlyttenFrånFängelset


Dagen D! Dagen då mamma äntligen skulle få komma ut från sitt fängelse och andas frisk luft vilket var väldigt länge sedan bortsett från ambulansfärden i slutet på november. Och såklart även hemresan från geriatriken, ni minns den med den berömda trappklättraren i trappan, när jag var så arg.
Vi startade vi 9.00. Rudolf och Owe jobbade på bra, gick undan med dom stora otympliga möblerna.


Första lasset, blev ett till senare.

l

Snart alldeles tomt
 

 Lunch från den lokala korvmojjen. Rudolf ser vettskrämd ut.


Framåt 14-tiden när det mesta var färdigflyttat så baxade vi med gemensamma krafter ner mamma för trappen och jag körde henne i rullstolen till Blomstervägen.  Hon var lite rädd, ovant att sitta i rullstol och halt var det också. Hon trodde jag skulle halka och tappa rullstolen i nedförsbackarna. Men jag körde ner henne lugnt och försiktigt som Långben säger på julafton.

Det var också första gången hon såg sin nya lägenhet och som tur var verkade hon nöjd och tyckte den var fin. Och bättre blir det i morgon när jag fixar med gardiner, plockar upp allt i bokhyllan och vitrinskåpet och Rudolf spikar upp tavlor och skruvar upp taklamporna. Vi varken hann eller orkade i kväll. 

Vid 19-tiden så lämnade jag mamma, hon var trött men nöjd. Hon gillar sin nya säng och låg och tryckte på dosan till sängen, upp och ner, när jag gick. Vi har även placerat tv´n i sovrummet så hon kan titta även fast hon fått hjälp att lägga sig.

Rudolf hade fixat en brakmiddag till oss när jag kom hem. Firade segern med en flaska italiensk rödvin och Orups show från Rondo på tv. Galet bra och jag surar för vi inte sett den live.

I morgon är en ny dag. Gustav ska frisera magen klockan 8.00 hos veterinären. Klockan 9.00 kommer en kille och ska montera bort det digitala låsvredet i gamla lägenheten. Sen är det ett par timmars hårt jobb hos mamma innan jag klockan 14.00 äntligen få slå mig ner hos bästa frissan Monica för klipp och färg. Så skönt att bli ompysslad och vila lite. 

Nu ska jag sova, kommer inte bli några problem alls, är trött som en gnu och fotjäkeln värker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar