21 december 2016

SängkapHomestylingKattbajs

 Ska sluta tjata om att jag har mycket att stå i. Det vet ni redan, tänkte berätta lite om gårdagen och dagens händelser. Var i väg till Kungsängen för att signa mammas lägenhetskontrakt. Kände mig som en segrare när min kråka stod där på den streckade linjen längst ner på pappret. Vi vann mot kommunen! Väl värt allt jobb men fan så slitsamt

 
 Efter det så var det snabbt tillbaka till Bro Servicehus för att hämta nycklarna till lägenheten. Blev presenterad för sjuksköterskan som ansvarar för dom som bor på huset.  Fick bra kontakt och jag tycker han verkade mycket bra. Åkte hissen upp för att titta lite mer noggrant på den.  Det är en fin lägenhet och jag hoppas hon ska trivas. Hon har inte mycket annat än välja på. Självklart ska vi försöka få till det extra mysigt och hemtrevligt.


Nästa stopp var Norrgårdsvägen och besök av bästa frissan Monica. Mamma var så glad att äntligen bli av med flera centimeters kalufs. Nästa besök blir om ett par veckor, fast då som det brukar var att mamma besöker Monica, en permanent står högst på önskelistan. Då tar vi oss en tur i rullstolen.


Efter det så var det rast i Bregottfabriken, jag åkte hem och lunchade min favoritlunch, lättfil, banan och kårnflejks (stavas inte så, jag vet)
Fick oväntat finfrämmat som dessvärre inte hade tid för fika. Men det hinner vi med vid senare tillfälle. Mia kom förbi med en julklapp, till mig!? Fatta vad glad jag blev. Visste inte ens att Carola gett ut någon kokbok. Jättefina bilder och recept och en cd-skiva med senaste julmusiken. Tack rara du! Jag blev glad att ha så fina vänner runt mig.
 
 

 Ett återkommande problem varendaste år är att jag är hyfsat duktig att slå in julklapparna i tid men glömmer alltid att köpa adressetiketterna. Jag TROR jag kommer ihåg vad paketen innehåller tills etiketterna är inköpta. Så i år kan Jogge om han har tur få ett Babblarna-Lotto och Stella får ett.....hrmmmmm just det (kanske Jogge läser det här!)

Idag började dagen med frukost med Emilie redan klockan 8.00. Sen åkte vi till mamma för att röja, läs gömma allt som inte skulle synas på bilderna inför försäljningen. Jag kände mig nästan som Maria Montazami när jag med mina två medhavda fredskallor, sju illgröna äpplen. en basilikakruka och två buketter tulpaner svassade runt och placerade dom omsorgsfullt.
Jävlar vad vi stylade, är imponerad själv. Bilderna kommer bli grymma. Ni kanske tycker att vi forcerar försäljningen men anledningen att vi ville fota nu är att det är fasen så mycket trevligare att se bilder på en möblerade lägenhet än en som gapar tomt. 
Och självklart var mamma med på grejen. Henne styrde vi runt i lägenheten där hon skulle vara minst i vägen under tiden, hon gillade det och sen avslutade vi med fika i köket när allt var klart.

Efter det så for vi raka vägen till Rotebro där vi hade fått nys om en 105 cm ställbar säng på KungSängen Outlet. Jag blev så chockad när den fantastiske försäljaren efter noggrant räknade droppade priset...8000:-!
Jag skrek rätt ut...ÅTTA TUSEN! DU SKOJAR!? Han såg vettskrämd ut stackarn och trodde att jag menade att det var dyrt. 
Jag stämplade in direkt, halade upp morsans kort och tackade hundrafemtio gånger. På kvittot läste jag senare att skulle jag köpt sängen till ordinarie pris hade den kostat 27095:-, helt galet vilket kap.
I morgon får Owe åka och hämta den när han är ledig.

Efter den lyckade affären var det tillbaka till verkligheten igen och ett besök på det lokala Apoteket. Nya mediciner skulle hämtas ut. Alltid kö där och jag kom inte tillbaka till mamma förrän vid 17.30. Langade in medicinen och berättade sängnyheten. Hon blev glad såklart.

Hem för korvmedbrödmiddag. Hade inte hunnit med att handla. Sen kom en trött liten Stella som piggnade på sig efter ett tag. Tanken var att vi skulle klä granen men hon ville sitta i schäslongen, mysa och lyssna på sagor istället. 

Nu sover hon i våran säng, somnade fort. I morgon ska vi vara hos mamma vid 8.15 ungefär. Arbetsterapeuten kommer för att leverera en duschstol som hon tror går in genom den 56 cm trånga dörren och jag får agera nyckelpiga som alltid.

Resten av dagen blir det bara härlig mystid med världens bästa barnbarn. Vi får se vad vi hittar på, tror vi måste gå till lekparken där vi var sist för att se om kattbajset ligger kvar i sandlådan. Det pratar hon om än! Bajset i sandlådan...spännande grejer när man är två år.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar