10 juli 2017

BraDagHoppasPåFler



Blev en härlig fullspruttdag trots värkande nacke, huvudvärk som verkar blivit kronisk och nackspärr. Fullproppad med Voltaren både i magen och insmort på nacken var vi redan klockan 9.30 på rull mot Vallentuna.
Maken var på jakt efter en ny häcksax då våran gamla havererat förra året. Han tyckte att jag skulle följa med då vi borde ta tag i det här med badrumslampor till vårt nyrenoverade badrum. Hade väl egentligen ingen större lust men hoppade i paltorna ganska snabbt och hängde med för husfridens skull.
Häcksax, batteri och laddare inköptes och maken var glad som ett barn på julafton. Lampor däremot köptes inga. Svårt för mig att titta på taklampor då alla är placerade i just taket, nacken gör för ont för att stå och fånglo rätt upp i taket.
Hittade i och för sig massor med andra jättefina lampor på Ljusexperten i Jakobsberg men fasen så dyra. Blev lite snål ett tag som tur var. Men någon maffig taklampa till nya uterummet vill jag ha, kosta vad det kosta vill.

När vi kom hem så vilade jag en mikrostund för sedan fick vi trevligt finfrämmat i form av semesterfirarna Ingrid och Micke. Vi fikade och åt jordgubbar.
Sen kom killen som i morgon ska montera glaspartierna på uterummet. Han kom för att förbereda och montera dessa "ramar" eller "skenor" eller vad det kallas inför morgondagen.
Hann med en sväng till mamma också med leverans av tre bananer och en stycke chokladbit som plötsligt blev väldigt brådskande.

Familjen Gomez-Pettersson kom sedan på glatt oväntat besök och Stella och jag lekte d.v.s jag satt i hammocken och hon fixade fika, tårta och annat gott till mig i lekstugan.
När dom åkt hem så var vi hungriga, så akut hungriga att det blev Mr Wok som fick fixa lite smarrig sushi åt oss.
Rudolf korkade upp en flaska svalt Riesling som smakade gott till den döa fisken.
Bäst att ta till vara på dessa ljumma sommarkvällar snart är dom ett minne blott....puh!

Stackars Gustav verkar ha varit i catfight, han har sovit sedan vi kom hem och ser lite tuffsig ut i pälsen också. Jag ser även ett sår bak på ryggen ca 1 cm långt, öppet och blodigt.  Hoppas nu bara att det inte blir infekterat för då blir det tratt på kraken, något som såklart varken Gustav eller jag gillar. Dessutom blir det utegångsförbud....så håll tummarna. Avvaktar tills i morgon att kontakta veterinären.

 Lite bilder till kvällskaffet, varsegod!




 Finns inget godare!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar