12 juli 2017

KulDagPåKolmårdenOchBamsesVärld


I går hade vi en härlig dag på Kolmården. Vi startade tidigt och var framme nästan precis när dom öppnade. Vi satte fokus direkt på Bamses Värld medans det var lite lugnare med folk så där på morgonkvisten.
Stella var så glad! Finns inget bättre än att få se glädje hos sina små barnbarn. Vi åkte allt som fanns att åka utom Godiståget, en bergochdalbana som jag tror hade varit lite för tuff för en knappa treåring.
Bamses flygande matta var extra rolig då man själv kunde bestämma hur högt den skulle flyga genom en knapptryckning längst fram. Stella tryckte och tryckte och skrattade så hon kiknade när vi åkte högst upp nästan hela turen.
Dagen gick snabbt men vi hann med det mesta och Bamses Värld var ju det som vi främst åkte för eftersom Stella älskar Bamse och alla hans kompisar. Men ska man vara längre i Bamses Värld och även tror att man ska hinna med och se alla djur och äta också så är nog en tvådagarstur ett måste. Det visades även en teater "Bamse och Tårttjuven" som hon gillade som tog ca 20 minuter.

Jag vet att Stella var supernöjd med dagen hon är som sagt knappt tre år och då var det absolut lagom med allt för henne.

Bilderna kommer huller om buller som alltid.




Glasspaus!


Inne i Bamses hus var det mycket att titta på

Skalmans bilar var skojiga dom med. Stella satte farsan i baksätet och rattade kärran själv med tungan rätt i mun. Hon var så stolt efteråt och berättade glatt att hon kört bil....på riktigt!


Lilla Alessia passade pappas högvinst i vagnen. Den var också helt perfekt som skötbord vid blöjbyten på den lilla hjärtis.  Emilie räknade snabbt ut att 2000 gram choklad är ungefär 570 smartpoints. Vilket i klartext betyder att skulle jag äta upp hela så är mina smartpoints slut dom närmsta 19 dagarna. Urk!


Bamse hade såklart även Dunderhonung i sitt hus. Jättespännande att en burk vält och runnit ut.


Alessia och nyinköpta Katten Jansson (eller Katten Jannnson som Stella säger) gympar i skuggan medans Jogge och Stella åker linbanan för att spana in lejon, giraffer, elefanter och andra vilda djur från luften.


Världens enklaste och nöjdaste barn har jag sagt tidigare. Men hon är verkligen det. Fantastisk liten underbar tjej ❤❤❤❤❤


Vi hade turen att få se tre av dom fyra bebisbjörnarna. Dom var så roliga, klättrade i träd och lekte med varandra. Aporna är mina favoriter och Stella var så glad att några av dom hade små bebisar även dom.


Glädjen i dessa ögon ❤❤❤❤❤ när vi åker Bamses Dunderhonungsburkar 


Vi har det bra!


Här ser man bara Emilies huvud som sticker upp. Stella hade även här skrattat så hon kiknade, Skalmans luftballonger var så roliga.

Vi var inne i parken tills dom stängde klockan 19.00. Nio väl disponerade timmar med bara glädje, skratt och skoj.
Jag är så glad att nacken valde att samarbeta med lite hjälp från Mr Alve Don. Stella är så söt och förstående "Har du ont i nacken fortfarande mormor?"

Efter parkens stängning åt vi en ganska ohälsosam sen middag i Hajgrillen bredvid Terrariumet. Sen gick Jogge och Stella in och tittade på hajar, ormar, spindlar och andra halvmysiga djur medans vi andra roade oss med att titta på folk och ge Alessia mat.

Mina tips om ni ska besöka Kolmården:
  • Satsa på att anlända när dom öppnar 
  • Braka av Bamses Värld först, är mindre med köer då
  • När Bamseteatern visas är det också lugnare med köer till attraktionerna
  • Kolla upp restaurangutbudets öppettider om ni inte har picknick med er. Vi blev lite besvikna när det stället vi hade tänkt äta på stängde redan 16.00. 18.00 har alla restauranger inne på området stängt redan.
  • Det är sjukt mycket med backar och då pratar jag BACKAR, välj bort högklackat
  • Sätt av extratid för den jättelika lekparken som finns inne i parken. Den går liksom inte att komma förbi osedd. 
Priset då? Entreavgift för vuxna 429:-, barn under 3 år gratis annars 379:- tror jag. Kan tyckas dyrt men nej det tycker faktiskt inte jag. I priset ingår det mesta utom Terrarium.

Vi hade som ni ser i alla fall en jättekul dag och var redigt trötta när vi kom hem vid 22.30. Stella är så duktig och en galet bra liten tjej. Hon gnällde inte en endaste gång utan var bara så glad och lycklig hela dagen. Hon somnade per omgående i bilen när vi inte ens hunnit ut från parkeringen.
Helt slut med så mycket intryck i lilla huvudet.
Jag längtar redan till nästa gång vi åker till Kolmården. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar