22 juli 2017

LäkarbesökBåtvakt



Sov som en kratta i natt. Var inte det minsta trött eftersom jag sovit halva dagen igår. Har inte nämnvärt ont när jag ligger i alla fall, det är jag glad för.
Jag provade både soffan och schäslongen men det funkade inte det heller.  Vid 3.30 gjorde jag ett sista försök och gick in och la mig i sängen och se det verkade funka för 8.45 vaknade jag.
Inte så många timmar men man ska vara glad för det lilla.  Rudolf var redan vaken sen många timmar och i full färd med att göra det sista på taket.

Efter lunch fick jag ännu värre än jag brukar i nacken. Det strålade upp i huvudet och ut ner i ryggen. Gjorde så ont! Stoppade i mig Alvedon och Ipren och gick och la mig för att vila.
Men det hjälpte inte alls så vid 13.40 så ringde jag Närakuten i Järfälla och tro det eller ej jag var välkommen om jag hade möjlighet att komma på direkten.

På mindre än en timme var jag åter i hemmet. Besöket gick snabbt, kom in meddetsamma
(med det samma, med detsamma? Hur stavas det?)
Doktor Adrian som inte såg ut att vara en cm äldre än 17 år var snäll, vänlig, lyssnade på mig när jag berättade om mina krämpor.  Han tittade och klämde lite på nacken och sa "Förstår om du har ont"

Han sa att jag måste utredas och det får min vårdcentral göra. Remittera till röntgen m.m. Har som ni redan vet en tid bokad den 31/7. Sen visade han mig på datorn hur nacken är uppbyggd och att han misstänker att jag har något som heter Spondylos eler något annat som började på E, minns inte, som betyder som jag misstänkte att kotorna och diskerna bryts ner när man blir äldre.
Han mumlade något om diskbråck också men sa också att med sjukgymnastik brukar man bli bättre.
Fick Citodon utskrivet och sen tyckte han att jag skulle vila från jobbet fram till det kommande läkarbesöket. Hade turen att Apoteket i Jakobsbergs Centrum fortfarande hade öppet så jag kunde hämta ut mina nyinförskaffade droger.
Tog en Citodon på eftermiddagen och kände mig något bättre faktiskt.

Nu har jag vilat ett par timmar, Rudolf sover just nu. Han ville bli väckt strax efter 21.00. Båtvakt i natt, inget som jag ser fram emot men ett måste som medlem i klubben.
Har laddat med mackor i massor, frukt, en Citodon och en liter kaffe. Hoppas det räcker, minns förra året då kaffet tog slut efter en halvtimme. Nu är en ny termos inköpt betydligt större tack och lov.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar