25 december 2017

DagenEfterKvällenFöre2017


Vi hade en jättemysig julafton tillsammans med Jogges föräldrar, hans syster Paola och hennes två barn. Hur jag än räknade (hade 2:a i matte) hade jag vissa svårigheter att få till antalet när jag skulle duka. Men till slut blev det rätt, 8 stycken vuxna, 2 stycken halvstora, en treåring, en halvåring, en hund och en katt.
Var utan tvekan något mera röj denna julafton med en treåring och en sexmånaders som kryper och ställer sig upp (hjälp, redan!) i huset. Full fart hela tiden precis som det ska vara. Stella var väldigt nöjd att hela hennes familj farmor, mormor, farfar, morfar, moster OCH faster samt favoritkusiner var tillsammans.


Hade kämpat på hela dagen för att få upp temperaturen i uterummet. Men med massa stearinljus och värmeljus i kombination med en värmefläkt kommer man långt och det var behagliga 20 grader när gästerna anlände. I väntan på att Tomten skulle komma bjussade vi på glögg och kaffe. Inte något hembakat så långt ögat kan nå. Världens godaste lussekatter från Wenngarnsbageriet, skumtomtar och Nygårdas pepparkakshjärtan. Tänk att det funkade ändå?!


Tomten hade såklart massor att stå i en dag som denna och vi blev mer än nöjda när han valde att komma till oss redan före Kalle Anka. 
Stella var pratglad som alltid, inte det minsta blyg och tjittjattade på med Tomten om om dom kände varandra.
Världens bästa Tomte måste jag säga, han var så bra! Och när Stella högt och tydligt berättade att hon minsann skulle "lämna mina nappar åt dig" och gick och hämtade sin påse med ihopplockade nappar började jag nästan gråta. Fantastiska unge ❤❤❤


Alessia fick förstås också julklappar och var inte heller hon något blyg. 
 

❤❤❤❤❤


Röjar-Ralf inspekterar paketen ❤❤❤


  I morse tog vi oss en uppfriskande morgonpromenad i regnet. Långa benet före som alltid när man promenixar med Rudolf.


 Även idag kom mina favoriter på besök. Det dukades fram rester från i går till lunch och vi läste Pettsson, åt mera skumtomtar och myste.

Nu ska jag försöka hålla mig vaken till 01.00, ska jobba en halv natt i natt?! Börjar klockan 02 och slutar 07. Hänger inte riktigt med varför helt plötsligt jag ska arbeta så på halvtid, tidigare har jag ju arbetat varannan natt och ingen har klagat, varken FK eller någon annan. Jaja, bara att ge sig av om ett par timmar då.
Efter dessa fem timmar är jag långledig 10 nätter, känns mer än välbehövligt. Nu ska jag titta på insidan utav ögonlocken en stund, ställer för säkerhets skull alarmet i fall jag mot förmodan skulle somna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar