11 december 2017

FamiljesöndagNärDenÄrSomBäst

11 december och marken är vit av snö. Fint? Javisst, men helst någon liiiiiten lagom minusgrad så man slipper risken för slask. Slask och blöta fossingar är inget som jag föredrar.
I går var en bra dag, inte smärtmässigt förstås men om jag bortser från det var den toppen.
Vi började dagen med ett besök på Öråker och Ladan där det var julmarknad. Både Emilie och jag tyckte det var lagom avstånd, liten och säkert inte mycket folk. Dessutom utlovades ponnyridning och tomten skulle vara på plats klockan 13.00.
Vi blev smått besvikna. Dels tycker jag att det var trist att det bara var, förvisso duktiga hantverkare som visade och sålde sina alster. Men att köpa en smidesljuskrona för 8 lax, nja....
Hade varit kul om det funnits någon liten halmbock eller tomte som Stella kunde köpt.
I stället för att titta och få lite julkänsla fikade vi i det lilla cafeét och väntade på att klockan skulle bli 13.00.
Det var en samling med peppade barn och föräldrar som stod utanför och väntade på hästarna. Till slut kom dom julpyntade havremopparna som Stella tyckte var jättefina. En hade glitter lindade på sina ben, gulligt.
Määääään, som Tony Irving säger, det fanns inga ridhjälmar till barnen. En kvinna till häst som inte heller hon hade någon hjälm på skallen sa typ att det behövdes inte för "hästarna var så snälla"?!?
Ehhh, va!? Vad ger det för signaler till barnen? Stella valde att inte rida, hon tyckte att hästarna var för höga.  Min lilla duktiga tjej, så rätt hon hade. Dom var alldeles för höga.
Någon tomte såg vi aldrig skymten av trots det annonserades till klockan 13.00.
Istället åkte vi hem, vi skjutsade hem Emilie sen följde Stella med mig hem. Vi skulle pyssla och bara ha det mysigt.




Senare på eftermiddagen kom resten av familjen Gomez och Erika förstås. Familjen komplett och jag mådde bättre än någonson när alla mina hjärtan är närvarande.
Emilie, Jogge och Stella kockade i köket. Det blev lammfärsbiffar, ugnsrostade grönsaker, en magisk sås och sen en favorit, rödbetor med smulad fetaost och pumpakärnor. Jäklars, vad gott allt var.
Mor i huset, d.v.s. jag hämtade nyckeln från hemliga gömstället till vinkylen och rotade fram något passande rödvin från Italien.
Jag och Alessia lekte medans resten av familjen kockade i köksregionen. Många blöta pussar
blev det ❤


Vi dukade först i köket men kom på att vi skulle kanske provköra uterummet för första gången. Sagt och gjort, Stella var inte sen att flytta ut tallrikar,  dom nyinköpta vinglasen och bestick till "balkongen" som hon brukar säga. Vilken hjälpreda hon är, hon är alltid med och lagar maten. I går rullade hon lammfärsbiffarna med bravur.
Det var väldigt mysigt att sitta i uterummet med hela familjen och alla tända ljus som värmde gott.
Stolarna är ett hopplock av gamla ärvda stolar från släkten. Omaka, annorlunda, i olika färger och några med väldigt mycket patina. Jag tycker det är charmigt och gillar det.
Som ni ser hade vi inte fått upp tavlorna ännu men det fixade Rudolf senare när gästerna gått hem.
Jag gillar verkligen det extra utrymmet, tänk vad bra med ett extra vardagsrum på nästan 30 kvadrat.  

Nu ska jag strax slira i väg till Bålsta för en date med världens bästa Johanna och efter det direkt till frissan för det gamla vanliga färg och klipp.  
Tjohoo vad bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar