26 december 2017

TröttLångMörkDagIdag


Mitt femtimmarspass gick bra. Var hyfsat lugnt och stilla på avdelningen och den vikarien som jobbade första halvan av natten hade gjort det mesta. Men herregud vad trött jag var när jag kom hem. Tänkte att vadå jobba halva natten är väl ingen match och jag hade planer på att skippa sovningen hemma. Så blev det inte, jag sov som en stock till 14.00. Tänkte på det efteråt att även fast jag bara jobbat fem timmar har jag ju varit vaken 24 timmar, klart jag var trött.
Det här är ingenting jag föredrar att dra i väg mitt i natten för att jobba. Tror det var en engångsföreteelse för att jag skulle få ihop rätt antal timmar på mina 50 %. Mötte eller såg dessutom inte en endaste bil på hela vägen till Bålsta, galet. Sov alla eller?


Två gullfisar i knät på mig. Inte det enklaste att försöka ta en skarp bild på två stycken med myror i brallorna.


Skumtomtar, vettu mojmoj? Jag älskar skumtomtar!


Trots vi bestämt att vi inte ville ha några julklappar och att vi bara är mer än glada och tacksamma att alla våra barn och barnbarn vill vara här och fira jul med oss. Det är en gåva nog det ❤  ändå kom då en liten trevlig låda med egenhändigt tillverkade fina gottesaker signerad familen Gomez-Pettersson


Det var bl.a fröknäcke, flingsalt smaksatt med massa goda kryddor, ölpicklad rödlök, morotsmarmelad, filmjölkslimpa med aprikos och russin, lite hemlagat godis som redan är uppätet, ingefärsshots som är botemedlet mot förkylning och vi börjar numera varje morgon med varsin shot.
Längst ner i lådan fann vi några Trisslotter som jag tror att vi vann på. Tyckte Rudolf mumlade något om det.

 

Smarrig och vrålnyttig! Hoppas man kan få påfyllning när den tar slut. Borde ingå kan man tycka ❤

Annars idag så har det varit en riktig slöochslappdag. Jag har varit trött som ni redan hört.
Rudolf fixade sin vana trogen middag som idag bestod av...rester från julbordet. 
Jag vill inte på något sätt verka grinig och otacksam men faen så tjatigt med Jansson tre dagar i rad.
Nu är i alla fall allt slut, uppätet eller i den bruna matavfallstunnan.

Tänk att min man varit på TV två gånger i dag. Först tittade vi på "En underbar jävla jul" där Robert Gustavsson spelar en roll som jag tycker Rudolf känns igen en smula på.
I kväll visades "En man som heter Ove" och där är ju Ove och Rudolf så lika. Kunde lika gärna vara Rudolf som går sina inspektionsrundor i området här hemma. Men största likheten är såklart katten som följer Ove varje steg, så är det här med.

Kunde tyvärr inte se klart på filmen då ett strömavbrott gjorde entré. Vi har ju sett filmen flera gånger tidigare men ändå..
Gillar inte strömavbrott, speciellt inte när Iphonen knappt hade något batteri kvar och powerbanken likaså. 
Skönt att strömmen var borta bara i en dryg timme.

I morgon är det dags för min tredje akupunkturbehandling och på eftermiddagen ska jag, Emilie och småfisarna hälsa på gammelmormor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar