23 december 2017

DanFöreDan


Tänk att jag nästan höll på att glömma våran grantomte! Kom på det i morse och skickade ut Rudolf i granskogen här bakom oss.
Nu står han där sin vana trogen med potatisnäsan på sned och tomteluvan på och hälsar artigt på våra gäster.


Härom eftermiddagen fick grannen mittemot oväntat besök.  En chaufförslös bil kom rullande i full galopp rätt in i häcken. Var väl en jäkla tur att det inte gick, som det brukar göra, människor på trottoaren. Det var en hantverkare till grannen några hus upp som tydligen glömt dra åt handbromsen. Tur att det gick bra men grannens häck lär väl aldrig bli som innan,


I torsdag åt vi rester som fanns kvar sedan lördagens galej. Dessa rester var något över det vanliga, lite italienska charkuterier och ostar. Förjäklagott! Och så en liten italienare på det


Annars så har vi väl som alla andra i juletid haft lite att pyssla med. Inte jag då ska jag väl erkänna. I alla fall matmässigt, det sköter kocken med beröm godkänt. Mitt ansvarsområde i dessa tider är främst julklappsinköp och julklappsinslagning. Har internetshoppat det mesta, smidigt och Postnord har faktiskt överträffat sig själva och levererat varenda paket. 
Inte alls många paket i år (som alltid) Bara till barnbarnen och något lite till mina barn och barnets sambo. Och sen förstås till Gustav och Carlos. Rudolf och jag ger inte varandra julklappar i år. Kom överens om att vinresan, allt vininköp och vinkylen var en ypperlig julklapp som hette duga till oss båda. Fast jag har ändå köpt tjugo par svarta Dressmanstrumpor till honom, tycker han bara har trasiga.
Gustav har redan öppnat och ätit upp innehållet i sina paket. Det gör han alltid gullfisen. Ska göra några till senare i kväll till honom. 

Har även haft kontakt med Tomten som sladdade in här på Ginstvägen i släden på eftermiddagen. Blir ett besök före Kalle Anka eftersom han har massor att göra i morgon. Passar oss perfekt, Stellas första jul med en riktigt tomte (nåja, han bor i Norge) 

Nu vankas det mat säger kocken. Tackar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar