30 april 2018

AttRolfa




Efter tre nätters jobb och lite fusk med skönsömnen försvann helgen i ett nafs. Hade i och för sig ganska hyggliga nätter på jobbet och jag kunde äta mina medhavda äggmackor utan att bli störd.


Handlade ny sorts satsumas. Visst ser dom lite halväckliga ut? Tog bara dom utan handtag i min påse kan tilläggas.


Fick finfrämmat på sena fredagseftermiddagen. Emilie och Stella kom förbi för att låna en övernattningsväska. Stella var för dagen iklädd en tjusig italiensk hatt som faktiskt var Alessias. Vi byggde lego, åt glass i strut och kramades.

I lördags flyttade jag hem till Carlos på eftermiddagen. Hans föräldrar var på stadsbesök med övernattning på fina Haymarket By Scandic. Småfisarna var hos farmor och farfar medans jag tog över ansvaret för frallan och vi myste i 24 timmar. Han var som ett plåster på mig stackarn, världens gosigaste och vi sov så himla skönt hela natten. 
Emilie hade lagt fram rena handdukar och en chokladbit, nej det fanns det ingen men väl en Nespressokapsel på sängen. Gick åt fler än en kapsel.....gott kaffe Nespresso, förresten.

 

När jag stämplade ut och återvände till hemmet vid 13-tiden idag så hade min lunginflammationssjuke make inte direkt legat på latsidan bara för jag flytt fältet med en fransman.
Nej, han hade "rolfat", lite överallt kan tilläggas. Som här i besticklådan, röjt, rensat och lagt besticken ordentligt i sina fack. Ja, herregud! Häromdagen var det ju kryddlådan han rolfat runt i, minns ni säkert.
Ordet "rolfat" är ett fantastiskt passande verb och kanske rent av en diagnos. Påhittat av Erikas vänner Hanna och Johan efter att dom sett Rudolf in action när han "rolfade" runt i diskmaskinen då "någon" hade placerat disken fel. Använder ofta ordet, tycker det är magnifikt passande. 

 

Senare på eftermiddagen precis när vi skulle sätta oss och äta kom hela familjen Gomez för att hälsa på en snabbis. Fanns mat till dom också men dom kom precis från ett barnkalas och var nöjda.
Stella och jag fixade senare kaffe och glass till dom som var sugna. Stella hittade en skål jag brukar ha mandlar och russin i till jul, den var perfekt att äta glass ur.
 


Stora tjejen, snart 11 månader och röjer värre än någonsin.


Morfar är bäst ❤




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar