3 december 2018

AdventTårarOchBarnbarn

Dags att summera helgen, en helg som började med en ledsam men väldigt fin begravning. Om 10 dagar blir det ännu värre och känslosammare när min vän Catarina ❤ ska begravas....så sorgligt. Jag vet inte helt ärligt hur jag kommer att klara det. Hade en riktig deppdag igår då jag träffade på en annan nära vän till Catta på Willys. Blev en hel del tårar tillsammans. Sen kom lokaltidningen med dödsannonsen också, blev plötsligt så påtagligt allting. Det är för jävligt! Så otroligt orättvist, sorgligt och ofattbart. Har nog inte riktigt förstått att hon är borta, för alltid. Puh!


I fredagskväll var vi bjudna på julbordsshow på Artipelag. Vi var ute i god tid innan bussen skulle gå klockan 18.00 utanför Scandic Continental, vi hann med varsitt glas cava och ett besök på toaletten. Älskar dessa fina toaletter på Continental, skulle gärna vilja ha liknande handfat hemma.


Julbordet var bra, men lite väl mycket folk som skulle slafsa i sig buffén samtidigt.  Cirkus Cirkör underhöll medans vi åt. Var väldigt proffsigt, spektakulärt och framför allt annorlunda.  Dom framförde sina nummer överallt, bland gästerna,  runt borden, på scenen och i luften. 
Tog faktiskt bara tre bilder på hela kvällen (varav två toabilder), har väl aldrig hänt tidigare?! Den ovan är när cirkusartisterna tackar för sig och det var dags för gästerna att packa sig hemåt.


Efter som jag har en förkärlek för fina toaletter kommer här en till. Detta är handfatet på Artipelag...man kan alltså tvätta händerna i grupp. Svårt att återge bilden men det var fasen så coolt!
Kanske inget att ha i sitt eget badrum eftersom stenbumlingen var ganska stor. 

När vi kom tillbaka till stan tog vi oss rakt över gatan och hissen 9 våningar upp för att avsluta på Sky Bar. Men allvarligt...en GT för 175 spänn?! Själv drack jag ett glas gratis kranvatten innan vi tackade bästa chefen Lennart för helkvällen och vinkade hejdå till resten av gänget.
Missade precis tåget och fick således vänta en halvtimme på nästa...så drygt!


Idag blev våran nyinköpta portabla luftvärmepump installerad av fastighetskötaren himself. Nu är det slut på ett iskallt uterum och dyra elräkningar efter att kört kupévärmare, fläktar och elelement på full fräs. Men fasen vad den låter? Gustav vågade sig knappt in i uterummet men framåt eftermiddagen hade han vant sig och la sig faktiskt att sova i sin favoritfåtölj.


Medans Rudolf duktigt fixade värmen åt oss stack jag iväg till Kungsängen. Har inte träffat småfisarna på över en vecka och jag längtade så himla mycket efter dom. Stella och jag lekte skola, pysslade, byggde pussel och fikade.


Alessia sov hela tiden jag var där men jag fick en bild av Emilie när hon hjälpte till med julbaket med julförklädet fint knutet runt lilla magen.


Adventsfika 2018. Galet goda saffransbullar fyllda med vaniljkräm, mums! 


Stella har blivit så stor tycker jag! Växt mycket på senaste tiden.


Idag svämmas flödena i sociala medier över av allehanda mer eller mindre vackra adventsljusstakar. Vill inte vara sämre jag, här är mitt bidrag. Har sett likadan ut dom senaste åren faktiskt. Varför ändra på ett vinnande koncept liksom?


Nu ska Gustav och jag hoppa i säng. Ny vecka på ingång. Jag jobbar måndag, tisdag och hela helgen. Blir med andra ord mest sovande för undertecknad. Men jag ska även hinna med mamma, veckohandla och lite rastning av glad fransos.
Den fina ljusgrejen i fönstret är ett rent och skärt impulsköp. "Råkade" slinka in på Hemtex i Bålsta och "råkade" komma ut med den här, billig var den också 99:-. Tycker jag kom billigt undan ändå,  hade lätt kunnat köpa halva Hemtex, jädrars vad mycket fint det fanns.

Godnatt!
Var rädda om varandra!
I morgon tar vi nya tag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar