23 december 2018

LaxKaosOchNoStress


Sådärja, nu är jag redo för julen! Köpepepparkakor, köpelussekatter och två lådor av favoritgodiset här hemma. Märk väl att den inlagda sillen har jag, tror det eller ej gjort alldeles by my själv.
Har aldrig fattat det där med julstressen. Inte heller det där med att allt måste vara hemlagat och sen allt julgodis man "måste" göra? Det var länge sedan jag slutade med att göra julgodis, var ju ändå ingen som gillade det och ända fram i april så hittade man burkar i kylen med gammalt julgodis.
Sött, sliskigt och översockrat julgodis...blääää, gillart inte, då äter jag hundra gånger hellre gott godis. Som typ nappar och skumtomtar, är väl förvisso sött det med men inte alls på samma sätt som det hemlagade slisket.
Och varför i hela världen ska det stressas så mycket inför julen, jag har av erfarenhet märkt att det blir faktiskt jul ändå.
Nej, jag har alltså bara! lagt in sill och fixat pepparkakshjärtan i fönstret. Rudolf däremot har trillat köttbullar, slaktat grisen, lagt lutfisken i blöt, stoppat korv, varit i storskogen och huggit en Disneygran, gjort slarvsylta, griljerat skinkan, bakat sju sorters kakor, ystat smör, storstädat hela huset, bytt gardiner, köpt julklappar, slagit in julklappar, såpat golven och lite till.
Faen vad jag ljuger! Näää, men i alla fall två grejer av ovanstående påhitt är han ansvarig för. Gissa vilka? Först med rätt svar vinner 2007 års hemlagade julgodis som jag hittade läääängst in i kylen häromdagen.


Kolla Emilies fina paket till sina småfisar! Man hittar mycket bra tips på internetet. 




















Fick oväntat kvällsbesök av den här sötnosen och hans mamma ikväll. Carlos och jag myste i soffan och njöt av Carolas julkonsert från Steninge trälada medans Emilie pysslade i köksregionen.

By the way så är vi sjuka här hemma. Rudolf är inne på sin tredje vecka nu. Han hostar något så grönjävligt, dunderförkyld och har feber av och till. Kroppen har kollapsat, stönade kraken lätt döende i morse..pjiuuu jobbigt. Hoppas han hinner griljera skinkan först bara. Fast i kväll verkade han må några centimeter bättre eftersom han helt plötsligt låg och fipplade på sin telefon. Vad gör du frågade jag. Jag kollar på "jutub" när dom hugger träd. Ett friskhetstecken, kollar på träd som faller.
Jag hostar förresten också fast inte lika mycket, hoppas verkligen det inte blir värre.
Blev därför jag som fick åka till Willys och handla julmat idag, den minst sjuka. Det var verkligen action på Willys. Massor av ståivägenmänniskor, orutinerade med noll koll som for fram och tillbaka som yra hönor och inte hittade det dom skulle. Jag tog det lugnt....hade inte det minsta bråttom. Är inte julafton förrän om två dagar. Vid laxavdelningen var det lite lätt kaos, alla var ute efter lax tydligen så även jag.

Fjärde advent i morgon. Då kommer mina små hjärtan hit för att klä granen. Det blir kul, allt hamnar på samma gren sen får man möblera om när dom gått hem. Har laddat upp med lite bus från Nisse också.


Med toapapper kan man ha mycket skoj.


Men försäkta mig? Vad är detta Apelsin Choklad? Apelsin som smakar choklad eller kanske choklad som smakar apelsin? Hittade på den lokala Icabutiken häromdagen och jag köpte dom inte.

Oj, nu har krakenmaken bäddat ner sig i soffan eller förresten där har han ju legat hela dagen. Han sover där och jag i sängen med dubbla öronproppar och stängd dörr i hopp om att inte höra hans hostattacker.

Godnattsen på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar